05.01.2010

Plan urbanog razvoja grada


Jučer je u gradskoj vijećnici građanima prezentiran novi Urbanistički plan uređenja naselja Velika Gorica osigurava prostorne uvjete za razvoj urbanog prostora na području 8 gradskih četvrti.

 

Najveće promjene očekuju gradsku četvrt Kurilovec koja će postati nositelj urbanog stambeno-poslovnog razvoja grada posebice na potezu između Kolodvorske i ulice Slavka Kolara.

 

Urbanistički plan naspram GUP-a puno je razrađeniji, osigurani su prostori za zgradu hitne pomoći, starački dom, socijalni centar, novu školu i vrtić u Kurilovcu kao i željeznički i autobusni kolodvor, a razrađeni su i koridori za tramvaj kroz središte grada – rekao je Domagoj Lovas iz Urbanističkog zavoda Grada Zagreba.


 upuvgljudi.jpg

Javnu raspravu iskoristili su brojni građani Velike Gorice koje je zanimalo što se planira sa zonama u kojima imaju svoja zemljišta


Posebno je zanimljiv koridor iznad nove sjeverne obilaznice koji se rezervira za javno društvenu namjenu, a na tom prostoru u budućnosti smjestili bi se sadržaji poput hitne pomoći, staračkog doma, kulturnog centra, kampusa, perivoj i slični sadržaji koje grad nema, a koji bi zajedno sa sportsko rekreativnim centrom postali središte javnog i društvenog života grada.

 

Vesna Marijetić upozorila je da upravo na izmjenama ovog dijela nije poštivalo zakonske propise odnosno da se krši plan višeg reda što bi moglo dovest do neprihvaćanja urbanističkog plana. Odgovor je bio kako se smatra da je postojeće riješenje suludo jer bi uz sportsko rekreativni centar, koji uključuje i šesterokatni hotel, nalazilo kuruzište pa ovaj prijedlog upravo provocira izmjene.

 

Zainteresirani građani mogu do 15. siječnja predati primjedbe i zahtjeve za promjenom plana na svojim parcelama, a cjelokupni plan možete preuzeti ovdje. (71mb)


Update:

Javno izlaganje u Vatrogasnom domu Kurilovec bit će 8.siječnja u 18 sati te u Društvenom domu Pleso 11.siječnja također u 18 sati.
Komentari
06.01.2010 - urednik
u četvrtak bi trebalo biti izvješen plan, u popodnevnim satima...
06.01.2010 - debilander & bu
"Danas u 18 sati u gradskoj vijećnici (Pučko otvoreno učilište) bit će, u sklopu javne rasprave, izložen prijedlog UPU-a Velike Gorice (to je prostorni plan koji se odnosi na područja 8 gradskih četvrti) od strane gradskoga Upravnoga odjela i izrađivača plana. Svi zainteresirani građani će moći prisustvovati i izreći svoje komentare, pitanja i prijedloge. Pozivam vas da iskoristite tu mogućnost. Narednih dana će se slične prezentacije održati i u Kurilovcu i na Plesu. Više informacija o tome možete dobiti u nadležnom upravnom odjelu Grada na broj 6269 956" Da bu to pri nami?Išel sem des pogledati v Mesnu zajednicu a tam zaklenuta lesa i piše da delaju saki prvi pondelek mesecu...
05.01.2010 - rakun
Eh da mi je doživjet samo jednu od navedenih stvari!
05.01.2010 - cool232
kampus? kaj cemo bit kao sveucilisni grad? LOL
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati