30.09.2010

Paraolimpijski športski dani

Paraolimpijski školski dan projekt je Hrvatskog paraolimpijskog odbora kojim se promoviraju paraolimpijski sportovi s ciljem odgoja novih generacija u kojima invalidi više neće biti izolorana skupina te poticanjem osoba s invaliditetom, naročito djece, da se uključe u sportske aktivnosti.

- Pokušat ćemo kroz zabavne igre, edukaciju, predavanja i razne akcije približiti djeci paraolimpijski pokret i senzibilizirati ih o potrebama osoba s invaliditetom - rekao je predsjednik HPO-a Ratko Kovačić na predstavljanju projekta.

paraolimpijskidan1.jpg

Za početak ovoga dvogodišnjeg projekta, koji se uspješno provodi u 7 europskih zemalja, odabrana je upravo Velika Gorica i OŠ Eugen Kumičić gdje je jučer na konferenciji za novinare predstavljen projekt kojim će se obići 250 škola.

- U sportu sam 20 godina i ovaj dan se teško zaboravlja. Toplo se nadam da će u budućnosti svaki sportski almanah nositi i rezultate paraolimpijaca te da će se oni izjednačiti s uspijehima svih sportaša - rekao je paraolimpijac Mihovil Španja koji se sprema za svoje 4. Paraolimpijske igre.

Gradonačelnik Dražen Barišić izrazio je zadovoljstvo da je kampanja krenula upravo iz Velike Gorice iz škole u kojoj se oprema sportska dvorana prilagođene za potrebe osoba s invaliditetom.

paraolimpijskidan2.jpg

I dok su voditelji i partneri projekta informirali novinare o ciljevima projekta u holu škole Eugena Kumičića djeci su se predstavili hrvatski paraolimpijci Mihovil Španja, Ana Sršen, Branimir Budetić i Denis Slunjski. Odbojkaši HAOK Mladost i Invalidskog odbojkaškog kluba Zagreba u školskoj su dvorani odigrali utakmicu u sjedećoj odbojci u kojoj su pobjedu s 2:0 odnijeli paraolimpijci.
Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Sport