05.11.2009

Otvoren nadvožnjak Donja Lomnica


Danas je pušten u promet nadvožnjak Donja Lomnica koji premošćuje autocestu i željezničku prugu kod Donje Lomnice. Dosadašnji promet ovim prometnim pravcem vodio se Industrijskom ulicom preko pružnoga prijelaza. Taj pružni prijelaz zatvoriti će se u ponedjeljak pa će sav promet preuzeti novosagrađeni nadvožnjak.

Izvođač radova je Industogradnja, a ova prometnica građena je godinu dana. Prometnica je u duljini 1600 metara sa 400 metara dugom sporednom ulicom uz postrojenje Industrogradnje. Sam nadvožnjak duljine je oko 150 metara.

nadvožnjaklomnica.jpg


Otvorenju su nazočili gradonačelnik Dražen Barišić, direktor Tehničke jedinice HAC-a Ladislav Pezdevšek te u ime Industrogradnje Josip Galinec.

Početkom 2010. godine očekuje se i dovršetak gradnje nadvožnjaka Gradići nakon čega će uslijediti radovi kod pružnog prijelaza kod željezničke stanice a tada će se i prekinuti veza Gradića sa Kolodvorskom ulicom.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.