21.10.2010

Osude krađe biste

Nevjerojatnu drsku krađu biste sa spomen obilježja poginulom branitelju Tomislavu Hrkovcu iz Mraclina osudili su danas gradonačelnik Dražen Barišić i Klub branitelja Udruge veterana Domovinskog rata iz Mraclina koji nosi ime ovoga branitelja. Podsjetimo, u utorak je u Mraclinu sa spomen obilježja ukradena bista i time devastiran spomenik koji su ove godine podigli mještani Mraclina.

- Mi kao branitelji i suborci poginulog Tomislava, odlučni smo poduzeti sve potrebne akcije u suradnji sa legalnim institucijama naše države da se otkrije vinovnik ovog nedjela, jer nam je nanesena još jedna rana i smatramo da je ovim čin nepoštivanja vrednosti Domovinskog rata neoprostiv - stoji u priopćenju koje potpisuje Krešo Hubak dr.stom.

- Tomislav Hrkovac je svoj život dao za slobodnu i samostalnu Hrvatsku u kojoj na slobodan i pravedan život ima pravo i sam počinitelj krađe. Pozivam ga da razmisli o tome i neka podnese teret priznanja i vraćanja biste na njezino mjesto - poručio je gradonačelnik Dražen Barišić kazavši i da je sramotan čin samo pokušati oskvrnuti bistu poginulog hrvatskog branitelja, a kamoli je tek odrezati i odnijeti.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.