06.09.2010

Osnovana Etno udruga Kurilovec

U subotu  04.rujna 2010.god. u Velikoj Gorici, točnije u  prostoru gradske četvrti Kurilovec, održana je osnivačka  skupština udruge za očuvanje kulturne i prirodne baštine Kurilovca  „ETNO UDRUGA KURILOVEC“. Za predsjednicu Udruge izabrana je Ana Plehinger.

U  današnjem brzom tempu življenja nestaju stare građevine, stari običaji i zaboravlja se način života naših djedova i baka. Ustupa se mjesto žurbi globalizacije, brzom „brisanju  pamćenja“ i nestanku sjećanja na naše korijene. Želja da se to ne dogodi, barem ne posve - jedan je od razloga koji su osnivače doveli na ovu osnivačku skupštinu. Potreba za očuvanjem i promicanjem zavičajnog identiteta, tradicijske baštine i običaja naselja Kurilovec, kao integralnog dijela Velike Gorice i Turopolja, potaknuli su osnivanje ove udruge.

Udruga će aktivno promovirati kulturnu i prirodnu baštinu Kurilovca, revitalizirati stare narodne običaje i svetkovine, organizirati i provoditi razne manifestacije i izložbe radova, educirati zainteresirane pojedince u izradi tradicijskih predmeta i proizvoda, aktivno se zalagati za obnovu lokalnog identiteta, vršiti izdavačku djelatnost vezanu uz povijest Kurilovca, surađivati s drugim udrugama Turopolja, te aktivno sudjelovati u poboljšanju turističke ponude Turopolja.
Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura