03.12.2010

Od obrazovanja do zaposlenja

Na velikogoričkom veleučilištu od 1. siječnja u studentskoj knjižnici radit će Ivan Turković, osoba s invaliditetom. To je, prema riječima Mirjane Dobranović, predsjednice Udruge za promicanje istih mogućnosti, svijetli primjer u Hrvatskoj kojim se pokazuje da fakulteti otvaraju svoja vrata osobama s invaliditetom.

– Mi samo nastavljamo provoditi politiku Grada Velike Gorice koji je senzibiliziran za potrebe osoba s invaliditetom i drago nam je da smo se aktivno uključili u takav životni stil zajednice – izjavio je dekan Veleučilišta Ivan Tot.

Ugovor između Udruge i Veleučilišta o zapošljavanju Ivana Turkovića potpisan je danas kada se obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom, u gradskoj upravi i uz nazočnost gradonačelnika Dražena Barišića.

 – Na današnji Međunarodni dan, koji smo mi obilježili prije dva dana susretom i promocijom prvog vodiča, želim poručiti našim sugrađanima da je Velika Gorica grad prijatelj djece ali i Grad prijatelj osoba s invaliditetom. Drugim riječima, nastavit ćemo provoditi ciljeve iz Strategije, poticati daljnje zapošljavanje u samom Gradu i gradskim ustanovama i razvijati svijest naših sugrađana o potrebama izjednačavanja mogućnosti osoba s invaliditetom – poručio je gradonačelnik.

ugovortot.jpg

Prilikom ovog susreta predsjednica udruge Mirjana Dobranović istaknula je Veliku Goricu kao grad koji u postupanju prema osobama s invaliditetom i njihovim potrebama može biti primjer svim gradovima u Hrvatskoj.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

-izložba slika hrvatskog slikara
-izložbeni prostor POUVG-a