30.03.2010

Očišćeno jezerce na Tuđmancu


Tijekom današnjeg dana djelatnici VG komunalca, pod nadzorom Grada Velike Gorice i dr. veterine Predraga Barabe, obavljeno je čišćenje jezera u Parku dr. Franje Tuđmana s posebnim naglaskom na zbrinjavanje biljnog i životinjskog svijeta u njemu.


ciscenje2.jpg


Tijekom godina velikogoričani su sami u jezeru uzgojili razni riblji svijet, između ostalog i posebnu vrstu kornjača, koja je, prema nalogu struke morala biti izvađena iz staništa, jer ne pripada domaćoj vrsti. Kornjače će biti adekvatno zbrinute, a ostatak ribljeg svijeta, nakon čišćenja samog jezera, vraćen je u njega.


ciscenje1.jpg


Nažalost, ima i nesavjesnih građana, pa je tijekom akcije izvađena velika količina smeća, plastike, boca, kišobrana i sličnih predmeta. Akcija čišćenja i proljetnog pospremanja u gradu Velikoj Gorici počela se provoditi još 15. ožujka, a nastavit će se kroz mjesec travanj.Komentari
01.04.2010 - urednik
Tuđmanac je lokalizam :P
01.04.2010 - vanilla_kok
skoro sam napiso Tuđmanovrac!! :)
01.04.2010 - korni
jel Tuđmanac ili Tuđmanovac? :S
01.04.2010 - vanilla_kok
...a gle, sad znamo di ih ima! :)
31.03.2010 - ivan
bas me zanima da li su kornjace na rostilju dobre!?
31.03.2010 - vanilla_kok
...e drage kornjace, uzivajte dok se ne doseli (šumasti) krokodil iz kabanje!! :)
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati