02.04.2010

Obredi Velikog tjedna


Jučerašnjim obredom posljednje večere Velikogoričke župe obilježile su početak Svetoga trodnevlja u kojem je sadržana temeljna tajna kršćanske vjere - uskrsnuće Isusa Krista.

Danas, na Veliki petak, crkvena zvona i orgulje miruju, a nema niti Svetih misa jer se obilježava spomendan Isusove muke i smrti, te je dan pokore i posta. U 15h Župa Navještenja Blažene Djevice Marije održat će križni put koji će krenuti od crkve do Milenijskog križa, a križni put u isto vrijeme bit će i u crkvi Sv. Petra i Pavla. Obilježavanje trodnevlja u velikogoričkim župama će se nastaviti u 19 sati, odnosno pola sata ranije u Župi Sv.Petra i Pavla, obredom muke Gospodnje na kojemu se čita svjedočanstvo o muci i smrti, te se klanja križu.

Na Veliku subotu u 21 sat u Župi Sv. Petra i Pavla i u 20 sati u župama Navještenja BDM i Bl. A. Stepinca održava se Vazmeno bdijenje koje završava Svetom misom, a u ove posljednje dvije crkve tokom cijelog dana možete se doći pokloniti Božjem grobu.

Blagoslovi hrane na Veliku subotu bit će u 17 sati u Kobiliću i Kurilovcu, župnim crkvama Bl. A. Stepinca i Sv.Petra i Pavla te još jednom u 18 sati u Sv.Petra i Pavla. Na Uskrs blagoslovi hrane su u 6 i 7 sati u župnoj crkvi Navještanja BDM, te u 6 sati u crkvi Bl. A. Stepinca i 7.30 u kapelici na Plesu.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati