27.01.2010

Noć muzeja


Muzej Turopolja iz Velike Gorice ove se godine po prvi puta priključuje manifestaciji Noć muzeja. Noć muzeja, u kojoj je besplatan ulaz u sve muzeje, održat će se ovaj petak, 29. siječnja, a u Muzeju Turopolja trajat će od 18 do 1 sat iza ponoći.

U našem muzeju moći ćete razgledati izložbu Hrvatska tradicijska glazbala i stalni postav muzeja kojeg čine etnološka, kulturno-povijesna, likovna i arheološka kolekcija, a organizirano je i vodstvo.

U prizemlju će se održati predavanje i glazbena radionica Hrvatska tradicijska glazbala kojega će voditi mr.sc. Krešimir Galin. Na prvome katu muzeja moći ćete pogledati projekcije filmova Jedan dan u turopoljskoj zadruzi, Poculica i Čardak. Za glazbeni ugođaj pobrinut će se učenici Umjetničke škole Franje pl. Lučića, a Noć muzeja završit će akustičnim rock koncertom grupe Tri tura.

Muzej Turopolja ove godine slavi 50 godina od svog osnutka i ima velike planove kako ovu godinu posebno obilježiti, ali sve zavisi o financijama kažu u muzeju. Tako je još uvijek upitno i održavanje Festivala urbane kulture.

Raspored programa u Muzeju Turopolja za Noć muzeja možete pogledati ovdje.



Komentari
Prikaži ostale komentare ...



Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

-izložba slika hrvatskog slikara
-izložbeni prostor POUVG-a