15.12.2009

Neka bude pjesma


Gradski zbor „Franjo pl. Lučić“ poklanja svome gradu blagdanski koncert pod imenom „Neka bude pjesma“, koji će se održati u srijedu, 16. prosinca, s početkom u 19 sati, u dvorani „Gorica“ Pučkog otvorenog učilišta u Velikoj Gorici.


Gradski zbor će se predstaviti  s tri cjeline iz svog standardnog repertoara, od klasične zborske glazbe, preko narodnih pjesama obrađenih za zbor, do prigodnih božićnih popijevki.Ovom prigodom ugostiti će zbor „Zagrebački liječnici pjevači“ te klapu „Petrada“ iz Zagreba. Ulaz je besplatan.


Podsjetimo, Gradski zbor je osnovan prije 12 godina i stalno je pjesmom prisutan  na važnim događanjima i prigodama u gradu. Članovi zbora su ljudi svih generacija i zanimanja, među njima i brojni polaznici istoimene Umjetničke škole, umjetnička voditeljica i dirigentica je prof. Dubravka Veliki, dugogodišnja glazbena pedagoginja na spomenutoj školi, a predsjednica je Lidia Capković-Martinek.


Ovo je prilika da se građani Velike Gorice, koji vole pjevati, odazovu stalnom pozivu da se pridruže Zboru koji probe redovito održava utorkom i petkom u Umjetničkoj školi (Slavka Kolara 39) s početkom u 20 sati. Osim što je to prilika za druženje na prekrasan način, tu su i brojni nastupi i gostvanja u zemlji i u inozemstvu gdje se predstavlja umijeće izvođenja više ili manje zahtjevne (domaće i strane) glazbene literature i hrvatska kulturna baština. Zadnje gostovanje u inozemstvu ovaj zbor je imao u Krakovu, prijestolnici poljske kulture, gdje je pohvaljen kao jedan od najboljih, a prije toga bio je i u Bratislavi (Slovačka), u Pragu (Češka), u Grazu na Olimpijadi zborova (srebrna plaketa), u Rimu (festival Millenium in Musica), itd.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

-izložba slika hrvatskog slikara
-izložbeni prostor POUVG-a