23.07.2010

Ne širi se groblje, nastavlja se gradnja novog

Odustaje se od groblja u Kušancu i počinje širenje groblja u Velikoj Gorici!?

– Kamo će se širiti? – pitamo.

– Na stranu prema Plesu, onu koja gleda na novu obilaznicu – javljaju nam na dežurni telefon velikogorički čitatelji i traže da provjerimo informaciju.

Savršeno prekrivena istina ili tek trač?

Nećemo nagađati, u Gradu jasno poručuju – to je trač, ne razmišlja se o proširenju postojećeg velikogoričkog groblja i točka.

Kažu kako se radovi na groblju Kušanec nastavljaju - lani je završen “prvi dio prve faze”, ove se godine nastavlja pak “drugi dio prve faze”.

Za bolje razumijevanje, groblje Kušanec gradit će se u četiri faze, koje se financiraju iz proračuna pa brzina prelaska s jedne na drugu fazu ovisi, naravno, o novcu u proračunu. “Prvi dio prve faze” stajao je 1,998.676,53 kn bez PDV-a. Tim je novcem plaćena izgradnja kanala oborinskih voda, izgrađeno je parkiralište s odvodom na jugoistočnom dio groblja, sagrađena je trajna i privremena ograda te dio staze unutar ograde groblja.

Za otprilike dva tjedna na natječaju odabrani najpovoljniji izvođač VG Komunalac započet će s radovima na “drugom dijelu prve faze”. Za 2,300.302,81 kunu s PDV-om radnici VG Komunalca izgradit će u 70 dana, koliki im je rok, crpnu stanicu, nastavit će s izgradnjom oborinskog kanala OB-1, asfaltirati parkiralište, napraviti stazu uz ogradu i unutar ograde groblja, napraviti odvodnju staza unutar groblja i izgraditi odvodnju grobnica. Kada u proračunu bude dovoljno novca, radovi na groblju Kušanec nastavit će se i u njegovim ostalim fazama.

Drugom fazom koja će se vjerojatno realizirati dogodine predviđa se proširenje na sjevernom i južnom dijelu groblja, treća pak faza predviđa proširenje na istočno područje, a četvrta faza proširenje groblja Kušanec na zapadno područje. Kada će groblje biti završeno i kada će na njemu početi ukopi, nitko od mjerodavnih nije mogao čak ni predvidjeti.

izvor: Večernji list


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati