22.11.2010

Nagrade službenicima gradske uprave za uspješnost

Zaposlenici goričke gradske uprave, za razliku od mnogih građana koji se u ovo recesijsko vrijeme bore da zadrže posao ili da dobiju svoje zaslužene plaće, imaju motivaciju da poslove obavljaju što bolje umiju i mogu.

Za kvalitetu života

Naime, prema Pravilniku o utvrđivanju natprosječnih rezultata koji je nedavno stupio na snagu, gradonačelnik može nagraditi zaposlenike sa čak tri dodatne plaće. Takozvani dodatak za uspješnost dodjeljuje se onima koji su za rad u prethodnoj godini ocijenjeni s “odličnim”.

– Takvu će ocjenu dobiti zaposlenik ako su njegov rad i učinkovitost najviše kvalitete – objasnila je pročelnica Upravnog odjela za pravne, kadrovske i opće poslove Sandra Kulić Makar.

To mogu biti zaposlenici koji su svojim radom poboljšali kvalitetu života u gradu, pridonijeli njegovu ugledu ili, pak, uštedjeli gradski novac.

Marljive goričke službenike za nagradu od tri plaće, koja je ujedno i najviši iznos koji mogu dobiti, nominiraju pročelnici upravnih tijela Grada, odnosno zamjenici gradonačelnika.

Lani bez nagrada

– Prijedlozi za dodatak na uspješnost moraju sadržavati detaljna obrazloženja i visinu dodatka koji se predlaže – objasnila je nadalje pročelnica Kulić Makar.

Iz istog odjela napominju da donošenje Pravilnika nije novost te da je on i prije bio u primjeni, no da još nitko nije nagrađen dodatnim plaćama.

– Prošle, 2009. godine niti jedan službenik ili namještenik nije ostvario pravo na dodatak za uspješnost u radu – dodala je Sandra Kulić Makar.

 Dodatak za marljivo i osobito kvalitetno obavljanje posla zaposlenici ne mogu ostvariti kao stalni dodatak uz plaću, ali i one tri zasigurno će mnogima dobro doći i motivirati ih da se trude.

autor: Večernji list
Komentari
22.11.2010 - vito
dal bi ja tam prvo par otkaza za motivaciju, dvije godine me vozali da bi mi na kraju odbili građevinsku dozvolu
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.