09.10.2010

Na dječjem krosu sudjelovalo preko 600 trkača

Iza dvorane goričkog srednjoškolskog centra jučer je održan 9.jesenski kros osnovnih škola i dječjih vrtića u organizaciji Maraton kluba Velika Gorica. Suorganizatori su bili Turistička zajednica Velike Gorice i Zajednica goričkih sportskih udruga. Utrku je u 14 kategorija trčalo više od 600 djece dobi od dvije godine do učenika osmog razreda.

Utrka na 25 metara

Najmlađi su trčali kratke udaljenosti od 25 metara, a oni najstariji 1500 metara. Većina sudionika bila je iz Velike Gorice i okolice, a bilo je i mnogo gostiju iz Zagreba, Varaždina, Stubičkih Toplica, Slavonskog Broda...

 - Na ovaj način želimo promovirati sport i zdrav život među djecom. Nakon svakog maratona desetak djece se učlani u naš klub - rekao je Mato Bilić, predsjednik Maraton kluba Velike Gorice. Troje prvoplasiranih u svakoj kategoriji nagrađeno je peharom, što znači da su dodijeljena čak 42 pehara.


Zdravlje i zabava

Ponosan osmijeh ozario je lice četrnaestgodišnjeg Paula Vuge iz Klanjeca nakon maratona - bio je najbrži u kategoriji 7-8 razreda. - Dao sam zbilja sve od sebe! Volim trčati, uz sport se osjećam spremniji i zdraviji - rekao je Paulo.

Jednako ponosan bio je Tomo Bagović (12) iz Dugog Sela koji je bio najbrži u kategoriji 5-6 razreda. Njemu je, kaže, trčanje dobra zabava, a trči svaki dan 3 do 4 kilometra na treninzima u svom klubu.

autor: Martin Pulić / Večernji list


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Sport

U subotu, 21. siječnja u 18 sati u Gradskoj sportskoj dvorani.
KK GORICA - KK JOLLY JBS
U subotu, 28. siječnja u Zadru.
OK ZADAR - ŽOK AZENA
U subotu, 4. veljače u Čazmi.
MOK ČAZMA - OK GORICA
U nedjelju, 5. veljače u Gradskoj sportskoj dvorani.
OK VELIKA GORICA - OK NEBO