28.12.2010

Mjesta na groblju za još 18 mjeseci

Grad Velika Gorica u narednoj godini zadužit će se za oko 30 milijuna kuna kredita.Jedan od rijetkih gradova bez zaduženja taj će novac investirati u kapitalne projekte - izgradnju sportske dvorane i groblja Kušanec. Upravo je ovo posljednje neophodno i neodgodivo jer Velika Gorica bez ukopnih mjesta ostat će za 18 mjeseci.

Groblje Kušanec smješteno je u južnom dijelu četiri kilometra od centra grada. Radovi na njemu već su odavno započeli - riješen je dio trajne ograde, sustav odvodnje oborinskih voda te su izgrađene dvije građevine koje služe za prihvat oborinskih - površinskih voda.

Zemljište za groblje kupiljeno je od države još za vladavine Tonina Picule i plaćeno devet milijuna kuna. Do sada je u njega uloženo 2,5 milijuna, a u nadolazećoj 2011. u njega se planira investirati 7 milijuna i 400 tisuća kuna.Iako još nije poznat datum nastavka radova zna se da će sljedeće aktivnosti na tome zemljištu biti izgradnja odvodnje grobnica, uređenje staza unutar ograde groblja, a već po završetku tih radova bit će omogućeni ukopi.

– Groblje je priča koja je na čekanju već deset godina što se nije smjelo dogoditi. Trebalo je prije razmišljati jer to je projekt koji će zadovoljiti problem grobnih mjesta za stotinjak godina  – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Kaže kako nema panike, jer će za 18 mjeseci Goričani imati novo groblje. Da nije kreditnoga zaduženja problem ukopnih mjesta riješio bi se proširivanjem postojećeg groblja u Velikoj Gorici što bi pak opet iziskivalo vrijeme i novac. Potrebno bi bilo i izmijeniti i prostorno-plansku dokumentaciju.

autor: Lana Kovačević / Večernji list


Komentari
28.12.2010 - .........
odvratni ste svi skupa:-)
28.12.2010 - krazy
ili daš tijelo izložbi Bodies Revealed i proputuješ svijet, već kad nisi za života stigo..
28.12.2010 - vanilla_kok
daš organe i kremiraš se i bez brige si...
28.12.2010 - norma belle
moram reći strini da malo požuri taj svoj rak
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.