12.11.2010

Martinje u Vukomeričkim goricama

Sutrašnji sunčani dan zasigurno će vas namamiti da provedete dan na otvorenom, a uputite li se u Vukomeričke gorice tamo ćete naići na feštu povodom Martinja. Naime, Turistička zajednica Grada Velika Gorica i Udruga vinara i vinogradara Grozd organizatori su Martinja u Vukomeričkim goricama.

Okupljanje je na Ključić brdu, točnije na brdu Rastek, gdje će se u 15 sati u kapelica Sv.Martina održati Sveta misa. U 16 sati Martinski pajdaši će krstiti mošt, a nakon čega se zabava i druženje nastavlja uz Vinogradarski bend.

- U subotu, 13.studenog na izletištu Ključić brdo obitelji Matković slavimo Martinje. To je zasigurno dobar razlog za dolazak u Vukomeričke gorice. Posjetitelji očekuje dobra domaća hrana, kapljica mladog vina, pečeni kesteni i dobro druženje - poručuje direktorica Turističkog ureda, Milada Mesarić.

Dodajmo i da će se održati likovna kolonija na kojoj će velikogorički slikari na svojim platnima zabilježiti motive Gorice u jesen. Slike će se prodavati na vinogradarskom balu, a prihod će ići u humanitarne svrhe.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.