04.11.2010

Manje oružja - manje tragedija

Od petka se na području Zagrebačke županije, odnosno policijske uprave zagrebačke, provodi se akcija "Manje oružja - manje tragedija" tijekom koje građani mogu vratiti vatreno oružje bez ikakvih sankcija. Vratite oružje i učinite svoj dom sigurniji - moto je ove akcije.

Da se u velikogoričkim domovima nalazi još uvijek oružje govore i rezultati slične akcije iz ožujka ove godine koju su provele udruge proistekle iz domovinskog rata u suradnji s policijom. Tada je predano 8 automatskih AK47 pušaka, 2 strojnice, 3 poluatomatske PAP-ovke i slično oružje. Posebno je zbrinuta 41 ručna granata, a našlo se tu raznih mina, detonatora, 900 grama eksploziva, protuzrakoplovno streljivo i ukupno 8405 komada metaka.


Akcija iz ožujka pokazala je da građani još čuvaju velike količine oružja u svojim domovima

Upućujemo građane da sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 i sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilu i sa vozilima bez policijskih obilježja. Protiv osoba koja dobrovoljno predaju oružje, streljivo,eksplozivna sredstava i drugo, neće se pokretati prekršajni ili kazneni postupak.

Akcija će trajati sve do 21. studenog, a javno predstavljanje akcije bit će 10. studenog na platou ispred Tržnog centra gdje će građani moći razgledati opremu koju koriste policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, interventna i specijalna policija.

O dobrovoljnoj predaji i legalizaciji oružja građani mogu dobiti informacije putem besplatnog telefona 0800 8892 i na telefon 192.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura