30.03.2010

Krenuli građevinski radovi


Jučerašnji dan gradonačelnik Dražen Barišić je iskoristio kako bi provjerio kako teku radovi koje financira Grad Velika Gorica na gradilištima u Vukovini, Okuju, Rakarju i Kurilovcu.

Obilazak je započeo u Vukovini gdje se kod crkve Pohoda Blažene Djevice Marije uređuje parkiralište s oborinskom odvodnjom za četrdesetak automobila  Radove vrijedne 1,5 milijun kuna izvodi VG Komunalac, a završetak radova se očekuje kroz 2 mjeseca.

Bio je red da se uredi okoliš oko crkve i parkiralište koje će služiti i za potrebe pripadajućeg groblja te sportsko rekrativnog centra koji se nalazi u središtu naselja - rekao je gradonačelnik.

obilazakvukovina.jpg
Uz crkvu na 2000 m2 urediti će se parkiralište s oborinskom odvodnjom prema obližnjem potoku

Uz ove radove u Vukovini je formirana ulica Pašinec u kojoj će uskoro niknuti nove kuće. Zemljište u tom dijelu naselja Grad dodjeljuje braniteljima za gradnju stambenih jedinica, a Grad će dovesti i potrebnu infrastrukturu, osim kanalizacije koja još nije do tamo stigla, za potrebe novog stambenog područja u naselju. Uređenjem ulice vlasnici zemljišta mogu zatražiti građevinske dozvole.

U Gradskoj četvrti Rakarje za asfaltiranje su pripremljene dvije ulice, Slavonska i ulica Župetići, u vrijednosti 390 tisuća kuna. Ispred crkve u Okuju radovi još nisu započeli, ali je dogovoreno uređenje manjeg parkirališta za desetak automobila koje će biti u dvorištu ispred crkve. "Tužno raspelo" u Kurilovcu dočekalo je svoju obnovu i uskoro će zasjati u novom sjaju s uređenim okolišem.

obilazakraspelo.jpg
Raspelo će dobiti novu ogradu, uređen okoliš, a i sam križ će se zamjeniti novim drvom

Iz Grada su također najavili da se uskoro pokreću radovi za izgradnju rasvjete na pješačkim stazama kod srednjoškolskog igrališta, u Bonifačićevoj i ulici Slavka Kolara, te u parku Franje pl. Lučića. Kreće se i s aktivnostima oko gradnje vodovodne mreže u Gornjoj Lomnici, nastavak gradnje kanalizacije i vodovodne mreže u Smendrevićevoj i prvom odvojku N.Kramarića(odvodjna) u V.Mlaki, odvodnja u ulici Klarići u Rakarju, te vodovodi u Industrijskoj ulici u Mraclinu, kao i Istarskoj i Pokupskoj u Petrovini.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati