03.03.2010

Koncert za klarinet i klavir


U četvrtak u dvorani Galženica s početkom u 19.30 sati održat će se koncert za klarinet i klavir dua "Sforzato". Na koncertu sudjeluju Anter Krpan i Ivan Pernicki, a večer će obilježiti B.Bjelinski, P.Goubert, G.Pierne i W. Lutoslawski. Ulaz je slobodan.

Ante Krpan i Ivan Pernicki glazbenici su sličnih životnih i umjetničkih putova. Već u akademskim danima ostvaruju više uspješnih nastupa u sklopu poznatog ciklusa Virtuoso. Nakon diplome obojica se odlučuju na nastavak studija u Parizu. Pariška škola i umjetničko okruženje ostavljaju duboki trag u njihovom glazbenom izričaju.

Nastavlja se i njihova koncertna djelatnost te sada kao već uigrani komorni duo nastupaju u zagrebačkim centrima kulture te na Vinkovačkoj glazbenoj sceni. U koncertnoj sezoni 2008/2009. dobili su priliku nastupiti u renomiranim ciklusima Samoborska glazbena jesen i Mladi u Lisinskom. Njihova suradnja nastavlja se i dalje sa već uokvirenim repertoarom koji, uz neizostavna djela komorne literature, podrazumijeva i promociju djela hrvatskih autora za klarinet i klavir, ali i senzibilitet za modernije glazbene tokove.

Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati