08.03.2011

Klinci spalili Princa Fašnika

Princ Fašnik danas je kapitulirao i bio primoran vratiti ključeve Grada gradonačelniku, a što su, ovoga puta, demokratskim putem zatražili mališani iz Dječjeg vrtića u Kurilovečkoj ulici. Štoviše za Princa mališani nisu imali milosti pa je spaljen radi svojih grijeha.

- Kriv je! Kriv je! Kriv je! Jer nemamo dovoljno igračaka i pješčanika! - povikala su djeca iz vrtića i naredila da se Fašnik spali. Jedan od mališana dodao je: "Kriv je zbog stare fasade!" što su odgajateljice iskoristile kao argument za lobiranje prema gradonačelniku.

vrtićfašnik1.jpg
Princ Fašnik nije imao izbora. Nakon pritisaka mališana i bijega njegovih sluga vratio je ključeve Grada

Nakon mjesec dana vladavine Fašničke republike turopoljske, koja je svoj vrhunac doživjela Velikim i Malim fašnikom ovoga vikenda u kojemu su gradskim ulicama zavladale maske, ključevi Grada su ponovno u rukama gradonačelnika Barišića koji kaže da Princ nije puno radio pa se tek malo odmorio.

- Princ mi je rekao da se on umorio pa je došlo vrijeme da se ponovno zamjenimo. Bilo nam je lijepo. Dokazali smo da naš Turopoljski fašnik, koji ima tradiciju više od 100 godina, je utemeljen na pravim običajima i dobro je da imamo takve dane - kaže gradonačelnik zadovoljan što su Fašnik prihvatili i mladi i stari, kao i gosti koji su posjetili Veliku Goricu.

vrtićfašnik2.jpg
Nije mu bilo spasa jer mališani nisu niti pomišljali na pregovore. Igračaka je za njegove vladavine bilo jednostavno premalo.

Direktorica Turističke zajednice Milada Mesarić rekla nam je kako je i blagonaklonost prirode dobrim vremenom doprinjela velikom broju Goričana koji su pozdravili fašničke grupe, a uspješan je bio i Mali fašnik.

-  Mali fašnik je kao i uvijek bio vrlo uspješan jer naše škole i vrtići jako drže do fašničke tradicije. Puno grupa je sudjelovalo i bilo je prekrasnih maski. Potrudili smo se oko nagradnog fonda i tako da vjerujem da će najmlađi Velikogoričani sigurno i u narednim godinama sudjelovati u Turopoljskom fašniku - zaključila je direktorica Mesarić.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati