25.06.2010

Kako to radi Senka Bulić

Večeras od 21 sat u dvorcu Lukavec možete pogledati zanimljivu predstavu "Ma and Al" koju na engleskom jeziku izvodi ravnateljica POUVG Senka Bulić i Marko Mandić.


Redatelj Ivica Buljan u predstavi “Ma and Al” spaja dva kultna autora, J. D. Salingera i Bernard-Marie Koltesa, i dvoje vrsnih glumaca, Senku Bulić i Marka Mandića. Predstava dotiče niz tema od smrti djeteta, raspada porodice, američke demokracije, rata u Vijetnamu, odnosa klasičnog i suvremenog teatra, umjetnosti i ratovanja, nemogućnosti komunikacije između djece i roditelja do pitanja moći i osamljivanja, i uvrštena je među deset najboljih u protekloj sezoni.


»Ma and Al« izvrsna je predstava zahvaljujući izvanrednim glumcima čije glasovne i tjelesne bravure zadivljuju, ali i zbog redateljskoga postupka scenske montaže, čime je postignuta neurotična razornost - ono što i najbolje ilustrira odnos naslovnih junaka ili, bolje rečeno, antijunaka. (Zrinka Zorčec, Vjesnik).


Predstava velike scenske napetosti i provokativnosti. Publika je ovaj nesvakidašnji događaj domaćeg glumišta ispratila dugačkim pljeskom i strastvenim povicima odobravanja. (Nataša Govedić, Novi list).


Uprizoritev kot sicer tudi druge v repertoarju Mini Teatra in v režiji Ivice Buljana prinaša sodobnost in svežino v slovenski gledališki prostor ter je zagotovo primerna za vse teatrske sladokusce. (Nika Jurov, SiGledal).


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati