23.10.2010

Josipović na Aladinu

Predsjednik Ivo Josipović potvrdio je svoj dolazak na predstavu "Aladin i čarobna svjetiljka" u kazalištu Scena Gorica sutra u 17 sati!

Scena će se ugasiti

Koncept i režiju te predstave, napravljene na tekst Enesa Kiševića, potpisuje uz Matka Brljevića ravnateljica goričkog Pučkog otvorenog učilišta Senka Bulić. Budući da će, po svemu sudeći, biti smijenjena s te funkcije na sjednici Gradskog vijeća 29.listopada, teško je iz tog Josipovićeva poteza ne iščitati svojevrsnu podršku umjetnici.

Podsjetimo, o novom ravnatelju POU-a odlučuje Upravno vijeće POU-a i goričko Gradsko vijeće, a u oba slučaja većinu glasova ima desna koalicija.

- Puno puta smo zvali predsjednika na predstave. Pošto ja odlazim, nakon čega će se vjerojatno ugasiti Scena Gorica, jer bez mene ne može funkcionirati, to je od predsjednikova lijepa gesta. A ako ona znači i podršku meni, to će imati dodatnu vrijednost – kaže Senka Bulić i napominje da je Josipovića zvala samo s namjerom da mu se svidi predstava.

Gradonačelnik Dražen Barišić kaže da mu je drago da predsjednik dolazi.

- Ukoliko ga interesiraju i drugi segmenti života našega grada, primjerice gospodarske zone, nove obilaznice i gradske promenice, ili aktualno stanje na poplavljenim područjima, rado ću ga o svemu informirati. No, ako dolazi samo uživati u kazališnoj predstavi, mogu mu poželjeti jedino ugodan boravak u našem gradu – kaže Barišić.

Jasno je, predsjednikova podrška Senki Bulić kojoj je on nudio otkaz još lani teško mu može odgovarati. Ono što se već neko vrijeme "šaputalo", da je Dragica Kovčalija (HDZ) odustala od kandidature za ravnateljicu POU-a, napokon je potvrdio i predsjednik Upravnog vijeća POU-a Vlado Horina.

Ostala tri kandidata

Tako su  u borbi za mjesto ravnatelja uz Senku Bulić ostali ravnatelj OŠ u Vukovini Krešimir Matašin (HSS) te Dinko Kreštalica, HRT-ov novinar nastanjen u Velikoj Mlaki.

autor: Lana Kovačević / Večernji listKomentari
25.10.2010 - Darko
Matašin nije u stanju voditi niti školu, pogledajte samo u kakvom je rasulu sve čega se on primi i sve vam bu jasno! Liže guzicu HDZ-ovcima i zato im je dobar! Sramota, fuj! Uništili budu i ono malo kaj je u ovom gradu bilo za pohvalu!
24.10.2010 - Tuzna sova
Jebem ti misa ova Senka je opet napunila dvoranu s aladinom od kad igra stalno je puna katastrofa bas uzasno posluje! Jedva cekam da mi kulturu grada preuzme ravnatelj skole ili novinar s HRT-a
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati