19.08.2010

Jezero Čiče bit će kupalište

Jezero Čiče dobit će kupalište s uređenim plažama najavljuju iz gradske uprave nakon što su naručili urbanistički plan uređenja ovoga jezera.

Ovaj plan odredit će kako bi se trebali razvijati sadržaji na jezeru Čiče odnosno kako će izgledati športsko-rekreacijsko odredište kakvome se Goričani već dugo nadaju. U razgovoru za Večernji list zamjenik gradonačelnika Stjepan Kos optimistično najavljuje da bi uređenje plaža na jezeru Čiče moglo početi već iduće godine.

- Izdali smo natječaj za izradu Urbanističkog plana uređenja Športsko-rekreacijskog centra Novo Čiče. Kada se on izradi i prihvati, što bi trebalo biti u roku od otprilike šest mjeseci, Žužić(Velkom) i Hidrel, koji imaju koncesiju za vađenje šljunka na jezeru Čiče, morat će prilagoditi svoje radove na jezeru tom UPU-u koji uključuje kupališnu zonu - kaže dogradonačelnik Stjepan Kos.

ski.jpg
Hrabriji unatoč zabrani i opasnosti za kupače dolaze i sada na kupanje na jezero Čiče

Godine šljunčarenja učinile su danak na obali pa je ona sada prestrma za kupalište. Stoga će koncesionari obalu namjenjenu za kupalište morati vratiti u prvobitno stanje i smanjiti nagibe. Na ostalom dijelu jezera šljunak će moći nastaviti eksploatirati.

Za jezero Ježevo, pak, Urbanistički plan je usvojen, ali kako je dio jezera u privatnom vlasništvu potencijalni invesitor morat će s vlasnicima naći zajednički interes.

- Projekt uređenja jezera Ježevo već je napravljen i stajao bi 41 milijun kuna. Uredila bi se prometna infrastruktura, biciklistička staza, gatovi za čamce, igrališta za djecu, prostor za kamp - za Večernji listi je rekao Marko Ružić, stručni savjetnik za zaštitu okoliša.
Komentari
22.08.2010 - SHPREHATOR
TO JE TO!!!Samo sto prije...
21.08.2010 - franc
Hlapić grad je super ideja jer bi to bil veliki zabavni park koji ima saka normalnouređena država v evropi
19.08.2010 - damir
nadam se da ovo nece zavrsiti kao hlapicgrad ;)
19.08.2010 - Bambo_Ocha
Super, valjda se nece vuc ta papirologija i uredenje 10 god
19.08.2010 - cool232
sounds nice :) znači idu u koncesiju il sam ja nešto krivo skužio?
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati