26.05.2010

Izložba fotografija Vukomeričkih gorica

Nakon što su 2007. godine u Muzeju Turopolja predstavili slike nastale na obroncima Velebita Planinarsko društvo "Velika Gorica" na istom mjestu prikazuje fotografije nastale na brežuljcima Vukomeričkih gorica. Iako je nadmorska visina daleko manja fotografije nastale na domaćem terenu također ljepotom oduzimaju dah.

- Vukomeričke gorice nažalost, i nepravedno, su zapostavljenje na turističkoj karti Hrvatske - rekao je Siniša Petrović, predsjednik planinarskog društva, predstavljajući izložbu. Nadodaje da je uz pomoć Grada i Turističke zajednice zaživjela ideja označavanja pješačke staze u Vukomeričkim goricama pa bi do kraja godine prvi dio staze bio otvoren. Ovo će svakako dovesti više šetača u taj kraj.

Pojedini su prizori, uočeni u prolazu, dojmljivi poput živopisnih neuokrivenih slika: šumski putevi pod snijegom, uske ceste u ljetnoj izmaglici, krave na ispaši, srne na potoku, stara groblja prepuna prvog proljetnog cvijeća, bijeli glog i divlje trešnje u cvatu na rubu šume... - neki su od prizora koje opisuju planinari.

pdizložba.jpg

Puna hvale za planinare fotografe bila je i ravnateljica Muzeja Turopolja Margaeta Biškupić. - Sretna sam i vrlo zadovoljna da s planinarskim društvom imamo krasnu suradnju jer sve što rade u muzeju rade kvalitetno i s dostojanstvom prema prostoru u kojem se nalaze - kaže ravnateljica.

Izložba je otvorena tokom cijeloga ljeta te ju možete razgledati sve do 5.rujna 2010. godine.Poželite li se pak pridružiti ovom planinarskom društvu navratite na sastanak koji održavaju svake srijede od 19 sati u prostorijama Centra za djecu, mlade i obitelj u Kurilovečkoj ulici 48.Komentari
28.05.2010 - hrvoje
samo malena lektura: predsjednik društva preziva se Petković
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati