14.06.2010

Izložba fotografija Lica Mediterana

Večeras, 14. lipnja 2010. u 20,30 sati u Starom gradu Lukavec bit će otvorena izložba fotografija pod nazivom Lica Mediterana.

Izložbu Lica Mediterana organizira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva kao koordinator Hrvatske mreže za suradnju na Euro-Mediteranu u suradnji s  međunarodnim partnerima iz Bugarske, Cipra, Crne Gore, Grčke i Libanona te uz financijsku potporu Zaklade "Anna Lindh". Autori fotografija su iz pet država međunarodnih partnera, dok hrvatske fotografije potpisuju fotografi Hrvatskog fotosaveza. Izložba je istovremeno otvorena u glavnim gradovima država partnera, a biti će prikazana i u nekoliko gradova u Republici Hrvatskoj.

Lica Mediterana izložba je fotografija lica, prizora iz svakodnevnog života, krajolika, spomenika i tradicije zajedničkog mediteranskoga naslijeđa kojoj je cilj potaknuti ljude da preispitaju vlastitu percepciju Mediterana i usvojenih stereotipa.  

Prema riječima prof. Želimira Koščevića, kustosa ovog odabira radova, izložba predstavlja "mali prilog boljem poznanstvu i mogući korak naprijed zbližavanju te bogate raznolikosti mediteranskih zemalja".

FACES OF THE MEDITERRANEAN - A PHOTO EXHIBITION from FADE IN on Vimeo.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati