19.01.2011

Inspekcija u vrtiću Ciciban pronašla nepravilnosti

U radu dječjeg vrtića “Ciciban” u Velikoj Gorici inspekcijski nadzor Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa utvrdio je nepravilnosti u pojedinim ugovorima o radu sklopljenim na neodređeno i određeno vrijeme.

Obećali - bez otpuštanja

Koje su to točno nepravilnosti i u koliko je to ugovora pronađeno ni nakon dva dana stalnih poziva odgovornima nismo uspjeli saznati. Taj se podatak skriva kao zmija noge, no neslužbeno doznajemo kako bi zbog tih nepravilnosti neki od zaposlenih mogli završiti na cesti bez primanja.

–To jednostavno nije točno. Odgovorno tvrdim da baš nitko neće ostati bez posla. Pravna služba dječjeg vrtića uskladit će te nepravilnosti sa zakonom i neće biti problema – poručio je to dogradonačelnik Grada Velike Gorice Ervin Kolarec. Isto je odgovorila i Višnja Ćaćić, ravnateljica spomenutog dječjeg vrtića kojeg svakodnevno pohađa 1262 malih Velikogoričana i još 230 mališana koji su uključeni u program male škole.

– Riječ je o jakom malom broju spornih ugovora i te će nepravilnosti u zadanom zakonskom roku biti otklonjene. Ja nisam odgovorna za ugovore, o tome se netko drugi morao pobrinuti, netko tko se mora brinuti o pravnim poslovima – poručila je ravnateljica Ćaćić.

U pet područnih i centralnom objektu dječjeg vrtića “Ciciban” zaposleno je 187 djelatnika.

“Ne znam broj ugovora”

– Ne znam točan broj spornih ugovora. Ne treba oko toga ditzati prašinu – kaže ravnateljica Ćaćić dodajući kako su se zapravo dolaskom inspekcije Ministarstva odigrale i odigrat će se pozitivne promjene.

–Koje, pitamo je?

– Ne mogu vam reći, u to je uključen Grad. Dogodit će se puno pozitivnih stvari, ali o tome ću zasad šutiti dok to osim usmeno ne dobijem i pismeno – zagonetna je ravnateljica Ćaćić.

Kaže kako su joj sami inspektori rekli da te nepravilnosti nisu veliki problem i da s “njima” muku muće i drugi diljem Hrvatske.

– Kad je tako, onda zasigurno možete otkriti koje su to nepravilnosti? – uporni smo

– Neću ništa otkriti –

– Što se zapravo dogodilo u vrtiću, koji je razlog dolaska inspekcije?

–Razlog su sitna zloba i gluposti. Nije čak došla inspekcija rada nego prosvjetna inspekcija – odgovara. Podsjetimo ova predškolska godina druga je već godina kako se u velikogoričkim vrtićima zbog velikog broja djece zapošljava i treći odgajatelj. U “Cicibanu” je po tom “opisu” u dvogodišnjem razdoblju zaposleno osam odgajatelja. Odgovorni su već obećali kako će se napraviti projektna dokumentacija za novi vrtić.

autor: Lana Kovačević / Večernji list


Komentari
21.01.2011 - vito
generalno gledano možemo zaključiti da nije problem u šefu mafije nego lopovima oko njega
21.01.2011 - jamesbond
kao sto ministar kalmeta kaze da nije odgovoran za postupke svoga resora tako nemoze on znati ko sve sta radi njemu iza ledja !zivjela demokracija !
21.01.2011 - cool232
pa valjda je odgovoran za postupke svih tih ljudi "ispod" sebe.....
21.01.2011 - cool232
a zašto je onda ravnatelj odgovoran?? to su ko one Kalmetine spike ja ništa ne znam... a šta radiš onda???
21.01.2011 - ???
pa kaj će ravnatelju onda pravna služba i tajnici i ini ljudi?
19.01.2011 - pandora
koliko znam, u svakom statutu vrtića ima stavka gdje piše da je ravnatelj dječjeg vrtića odgovoran za zakonitost rada i poslovanja dječjeg vrtića, a ne pravna služba...
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati