10.12.2010

Hribar više neće biti u mraku

Okoliš Osnovne škole Nikole Hribara uskoro će cijeli biti osvijetljen i tako doprinijeti većoj sigurnosti djece koja pohađaju ovu školu, ali i spriječiti vandale da u noćnim satima oštećuju samu školu.

Oko škole uz komunikativne pješačke površine, što znači uz stazu oko škole i put od škole prema crkvi Sv. Petra i Pavla odnosno prema Gajevoj ulici, ovih dana postavljaju se rasvjetna tijela  za što će biti utrošene 102 tisuće kuna plus PDV.

hribarrasvjeta2.jpg
Okolina najveće osnovne škole u V.Gorici od sada će biti posve osvjetljen

Ravnatelj škole Zdenko Ilečić upozorava na sve češći vandalizam u okolici škole, ali važnije je povećanje sigurnosti djece koja pohađaju škole.

- Dobar dio djece nam dolazi iz Kurilovca Gajevom ulicom i oni su bili dosta ugroženi u noćnim satima jer nije bilo niti jedne žarulje – kaže ravnatelj Ilečić.

hribarrasvjeta1.jpg
Ravnatelj Ilečić pokazuje put prema Gajevoj ulici koji je potpuno u mraku

Gradonačelnik Dražen Barišić je rekao da zbog višegodišnjeg zapuštanja ostalo je još mnogo mjesta koja treba rasvijetliti . Uz ove godine postavljenu rasvjetu u Bonifačićevoj ulici, šetalištu Franje pl. Lučića, stazu uz srednju školu trenutno se projektira rasvjeta Klarićeva puta između Rakarja i Plesa.

- Procijenili smo da bi ta rasvjeta dobro došla i zbog čuvanja objekta no ono što nam je prioritetno da moramo paziti na našu djecu koja se kreću oko škole – naglasio je gradonačelnik.

Zadovoljan novim ulaganjima je i predsjednik Gradske četvrti Miljenko Granić.

- Zbog sigurnosti djece i svih koji će se zadržavati na ovome prostoru ovo ulaganje je svakako dobro došlo – rekao je Ivica Kolarec.Komentari
11.12.2010 - .... 1
škola djeluje već 25 godina i tek sada stavljaju rasvjetu za sigurnost djece...ima smisla jel..ovo neznaš jel' pohvalno,tužno ili šokantno..
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.