15.02.2011

HNS: Grad ne podržava svoje mlade

Na smanjenje stavke Proračuna Grada Velike Gorice namijenjene mladima nakon teksta na VGdanas portalu, a potom i u drugim medijima, upozorava i HNS Velike Gorice.

Mladi HNS-a, stoji u priopćenju, kažu da je naspram prošle godine stavka za programe mladih smanjena za trećinu te sada iznosi 100 000 kuna. Na ovaj iznos prijavljuju se sve udruge koje traže financiranje od Grada za provedbu svojih programa namijenjenih mladima ovoga grada. Dodaju i da će se iz toga iznosa se financirati i Dani mladih, koje organizira gradski Savjet mladih, pa je udrugama iznos naspram prošle godine zapravo prepolovljen.

HNS ukazuje i na „reviziju“ Savjeta mladih od strane dogradonačelnika Kosa. Tvrde da je nakon "revizije" dogradonačelnik optužio neke članove Savjeta da su oštetili Državni proračun za 40 kuna jer su potvrdu o prebivalištu od policije, priloženu svojoj kandidaturi, dobili besplatno. Naime, ona se ne plaća za određene namjene. Kako među njima nije kandidiranje u Savjet mladih mladi su ih, dosjetljivo, zatražili za namjene oslobođene od plaćanja.

U piopćenju stoji i da još nije usvojen Plan aktivnosti koji bi pratio provedbu mjera iz Gradskog programa djelovanja za mlade niti nisu osigurana sredstva u proračunu za provedbu ovih aktivnosti. Gradski program djelovanja za mlade usvojen je u proljeće 2009. godine.

- Mladi HNS-a ne odobravaju ovakav pristup prema mladima i njihovim udrugama. Držimo da je takva politika gradonačelnika i koalicije koja čini većinu u Gradskom vijeću neprihvatljiva i nedostojna ranije postignutih standarda. Društveni položaj mladih je sve gori u Velikoj Gorici a njihove su udruge sve slabije i ugroženije - kažu Mladi HNS-a i pozivaju gradonačelnika da poveća sredstva za udruge mladih i za Savjet mladih, te pokrene realizaciju Gradskog programa djelovanja za mlade.


Komentari
17.02.2011 - josip joža 3
HNS stranka klijentelističkog načela ne razumije da se novac iz proračuna u ovoj krizi mora preusmjeriti na dječje vrtiće i slična ulaganja. Ovo je dokaz da samo pričaju i ništa ne rade... Tipišno za HNS
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.