28.04.2010

Generacija 91-95


Večeras u dvorani Gorica gostuje Generacija 91-95, jedna od najpopularnijih predstava Zagrebačkog kazališta mladih. Termin je zakazan za 20 sati, a ulaznice su po 40 kuna.

Predstava ZKM-a Generacija 91- 95 nastala je po motivima romana "Jebo sad hiljadu dinara" poznatoga splitskog pisca Borisa Dežulovića. Okosnica priče je apsurdna situacija koja nastaje susretom dviju skupina prerušenih vojnika na tajnom zadatku u ljeto1993. negdje u bosanskoj zabiti. Dežulovićeva je priča izmišljena, dok je povijesna činjenica u koju je smještena, realna.


Dvanaest glumaca u dobi od četrnaest do osamnaest godina preuzima na sebe biografije fikcionalnih likova i preko njih ulazi u ratnu kronologiju devedesetih i vrijeme koje je prethodilo devedesetima. U prostoru između fikcije romana s jedne i fikcije kazališta s druge strane, jedini realni element su upravo dječaci i mladići rođeni u vrijeme Domovinskog rata, odnosno, generacija čije je iskustvo Domovinskog rata moguće tek posredstvom nekoga (obitelj, škola, mediji...) tko im je o ratu govorioKomentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati