15.10.2010

Drugim rebalansom županijski proračun smanjen za 6 posto

Proračun Zagrebačke županije je prijedlogom drugog rebalansa manji za 18 milijuna kuna nego što je to bilo planirano prvim rebalansom.

Ipak, konačnu odluku o drugom rebalansu proračuna trebala bi donijeti Županijska skupština na sjednici 26. listopada.

Kao glavne razloge smanjenja proračuna župan Stjepan Kožić naveo je smanjenje ostvarivanja prihoda od poreza na dohodak, smanjenje prihoda od administrativnih pristojbi i prihoda po posebnim propisima nastalih radi smanjenja građevinske aktivnosti na području Zagrebačke županije i također radi osiguravanja pet milijuna kuna nepovratne pomoći za sanaciju šteta nastalih u poplavi.

– Imenovat će se povjerenstvo za utvrđivanje kriterija za raspodjelu novca, a ono će biti sastavljeno od predstavnika svih jedinica lokalne samouprave u kojima je proglašena elementarna nepogoda kao i predstavnika Zagrebačke županije – rekao je župan Kožić. Elementarna nepogoda proglašena je za deset jedinica lokalne samouprave, među ostalim i za Samobor, Zaprešić, Svetu Nedelju, Veliku Goricu. (jl/VLM)


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati