09.02.2010

Dobitnica Kiklopa u Gorici


Večeras u Središnjem odjelu za odrasle velikogoričke knjižnice gostovat će književnica Julijana Matanović, dobitnica nagrade Kiklop za najbolje prozno djelo 2009. godine.

Književni susret započinje u 19 sati, a književnica će predstaviti svoju najnovije djelo "Knjige od žena, muškaraca, gradova i rastanaka" koja je prošlogodišnji dobitnik nagrade za najbolje prozno djelo Sajma knjige u Puli.

Dvanaest pripovijesti, razdijeljenih u cjeline o ženama, muškarcima, gradovima i rastancima, ujedinjene su veznim nitima, tako da priče mogu preseljavati iz bloka u blok, a da se pri tome ništa ne gubi na točnosti njihova situiranja. Neovisno sadrže li četiri ili trideset stranica u svima njima nalazimo brojne detalje, osjećamo drhtavost atmosfere i prepoznajemo bogatstvo emocija pa nam se nakon čitanja svake pojedine čini kao da smo pročitali veliki roman. Knjigom od muškaraca, žena, gradova i rastanaka Julijana Matanović odlučila se vratiti stilu pripovijedanja koji ju je učinio slavnom i jednom od najčitanijih suvremenih hrvatskih književnica.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati