13.10.2010

Dječje vijeće "rešetalo" gradonačelnika i pravobraniteljicu

Kao i na pravome Gradskom vijeću gradonačelnik Dražen Barišić je danas na aktualnom satu Gradskog vijeća djece morao stati pred, ovoga puta male, vijećnike i dati odgovore na njihova pitanja. Pomoć mu je pritom dala dječja pravobraniteljica Mila Jelavić, podršku predsjednica gradskog vijeća Vesna Škare Ožbolt, a sjednicom je predsjedavao Perica Meštrović, učenik 6. razreda OŠ Eugena Kumičića.

perica1.jpg
Predsjednica Vijeća Vesna Škare Ožbolt, gradonačelnik Dražen Barišić, predsjednik Dječjeg vijeća Perica Meštrović i pravobraniteljica Mila Jelavić

Mališani iz dječjeg vrtića od gradonačelnika su zatražili nove tobogane i pješčanike i bolja igrališta, a Lana Adamović pitala je mogu li dobiti i „telasu“ na njihovom vrtiću. Gradonačelnik je vijećnicima obećao što ranije rješavanje njihovih ključnih problema. – Svakom vrtiću treba da su vam tete dobre i da imate puno igračaka - kaže gradonačelnik.

Mladi vijećnici su uputili i više upita za svoje prijatelje s invaliditetom kojima treba prijevoz kombijem. Laura Borković iz OŠ J.Habdelića je rekla: „naša škola ima 4 učenika u kolicima koje roditelji svaki dan voze u školu i izostaju s posla, a Gorica ima kombi. Kombi više stoji ispred Crvenog križa nego se vozi“.

 – Nikako nismo htjeli da stoji nego da se koristi – odgovorio je gradonačelnik objasnivši da je ovo prvi puta da grad i Crveni križ ovako surađuju te da je pravilnik za njegovo korištenje eksperimentalan i da će ga trebati mijenjati.  Novi kombi je potreban i Centru za odgoj i obrazovanje, a gradonačelnik je i ovdje obećao pomoć : „Jedina vaša briga će biti da izaberete boju kombija“.

Monika Mišerić upitala je pravobraniteljicu treba li ukinuti učenička dežurstva. - Ono ne bi ni trebalo postojati i mnoge škole, rukovodeći se time da djeca gube dan nastave, ne prakticiraju učenička dežurstva koja su prevelika odgovornost za djecu – odgovorila je Jelavić. Hana Josić pitala je pak zašto na televiziji ima toliko crtića di se „šoraju“. -  Ni meni se to ne sviđa i naš ured vrlo često prigovara televizijama – kaže pravobraniteljica.

perica2.jpg

Anđela Musić iz Velike Mlake pitala je može li s kod njih u vatrogasnom domu nekada organizirati kazališne predstave i kino projekcije. Gradonačelnik je za rješavanje ovoga pitanja odmah zadužio pročelnika Zvonka Kunića, a dodao je i da se u Velikoj Mlaki revitalizira športski dom na kojemu se postavlja balon iznad igrališta.

Gradonačelnik je upitao učenike OŠ Ščitarjevo kako im se sviđa nova škola, a Luka i Domagoj su rekli da ima velike učionice i lift za invalide te da je ogromna i lijepa. – Ali radovi bi se mogli požuriti jer se gradi od kada je moj tata išao u školu – dodao je jedan učenik.

Ostali učenici su ukazivali na probleme u prometu s kojime se susreću na putu do škole te zatražili osvjetljavanje i postavljanje ograde oko školskih prostora.

Za posljednje pitanje pripremio se jedanaestogodišnji Perica Meštrović koji je, držeći otvoren Glasnik Turopolja na temi o gradskom vodiču Kaj ima, bez „dlake na jeziku“ obrušio se na ravnateljicu Pučkog otvorenog učilišta Senku Bulić i prozvao ju odgovornom za reklamiranje alkoholnih pića. - U kampanju "Cuga je tuga" je uloženo puno novaca, tko će odgovarati za ovo – upitao je Perica. Dodaje i da je jasno da ovdje osobe „koje kažu da rade za Goricu i da im je Gorica u srcu, a zapravo im je samo u džepu“ krše zakon.

- Ovu temu ćemo otvoriti i na Gradskom vijeću. Cijeli grad se uključio u kampanju „Cuga je tuga“ i ovo je licemjerno da se iz gradskog proračuna financira reklamiranje alkoholnih pića – dodala je Vesna Škare Ožbolt.

perica3.jpg

Kako su mali vijećnici imali naporno zasjedanje organiziran im je odlazak u pizzeriu kako bi obnovili energiju, a potom su s gradonačelnikom krenuli na izlet u razgledavanje redakcije Večernjeg lista.Komentari
14.10.2010 - debilander & bu
Definitivno na istomu... Nivou. Projekt očuvanja Odre prezentirao je jedanaestogodišnji Perica Meštrović gradonačelniku Draženu Barišiću koji je njegov razred nagradio izletom na ovu jedinu turopoljsku rijeku ... Britak na jeziku, bistar i pametan, ovaj mali diplomat kaže kako bi se, kad odraste, volio baviti politikom, a gradonačelniku je poručio: „Nakon vaša tri mandata nadam se da ću postati gradonačelnik“ http://www.rvg.hr/uploads/download/reporter/Reporter_268.pdf
14.10.2010 - LOLcel
i na slici se vidi da su Perica i Bara na istom nivou hehehehehe!!
14.10.2010 - :)
Endesieg je vaše pravo ime?
14.10.2010 - Tuzna sova
Nicija namjera nije napadati djecu nego je smjesno kakva su pitanja djeca postavljala! Zasto nitko nije pitao gospodina gradonacalnika zasto je dao 2milijona kuna NK Gorica? Kad je za te novec mogao napraviti minimalno temelje za novi djecji vrtić ako ne i vise! Zasto je prekršio zakon kad je dao novce za izgradnju vodovoda u miosicevoj unaprijed kad po zakonu grad i država smiju jedino nakon obavljenih radova platit ajde odgovorite kaj to za to se nesmije znat to je javna tajna! Daj daj smjesno je sve to glupo je da se raspravljamo
14.10.2010 - Endsieg
jebeni ste, na klinca ste se okomili.. onda se barem nemojte skrivati iza raznih nickova na ovim komentarima...
14.10.2010 - :)
Tako iskoristiti dijete...nečuveno i sramotno! Dokle god se ovako poigravaju sa našim umovima i zataškavaju prave probleme, a mi na to pristajemo-svi smo mi Perica!
14.10.2010 - sanjin
sjajno smo društvo kad klinac umjesto o crtićima i curama razmišlja o politici
14.10.2010 - biserka
bome perica pokazuje zavidno znanje i razumijevanje tematike za klinca od 11 godina
14.10.2010 - Tuzna sova
da i moj mali bi bio kralj:" ajde sad kad dođu striceki novinari ti meni postavi pitanje ali samo ova pitanja koja ovdje procitas!"
13.10.2010 - ...
pitanja su pripremljana od strane profesora...i dva-tri dana prije se moraju dati gradonacelniku da se pripremi.. hm.. Perice jel ti citas uopce Kaj ima? i jel ti znas kaj je to?
13.10.2010 - jopa
Mali Perica je kralj
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.