02.10.2010

Dan ružičaste vrpce

Udruga edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije 2. listopada obilježila je Dan ružičaste vrpce. Manifestacija «Ružičasta vrpca» započela je okupljanjem u 10 sati ispred Tržnog centra, a nakon toga su članice Udruge i ljudi iz javnog, političkog i društvenog života prošetali od Tržnog centra do Pučkog otvorenog učilišta u Velikoj Gorici. Na taj način Udruga je htjela podsjetiti građane na važnost ranog otkrivanja raka dojke.

Predsjednica Udruge Đurđa Degin napomenula je kako je dobna granica obolijevanja od raka dojke smanjena te bi i mlade djevojke trebalo educirati o važnosti pravovremenog otkrivanja i sprečavanja raka dojke.

ružičastavrpca2010.jpg

Kako je cijeli mjesec listopad u znaku borbe protiv raka dojke 21. listopada bit će organizirana tribina u dvorani Galženica na kojoj će sudjelovati poznati liječnici.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati