05.02.2011

Cvetković i Sarktotić pobjednice Matičinog natječaja

Željka Cvetković, s pjesmom na kajkavskom narječju, i Slavica Sarkotić, s pričom na standardnom hrvatskom jeziku, pobjednice su drugog književnog natječaja u organizaciji Ogranka Matice Hrvatske Velika Gorica.

Matičin četvrtak u Muzeju Truopolja bio je još jednom mjesto susreta ljubitelja pisane riječi. Pristigle radove ocijenilo je povjerenstvo u sastavu Đurđa Parač, Bernandina Petravić i Božidar Prosenjak, a upravo su pjesmu "Vrijeme je kaj škrinja puna smaragda" i priču "Željkina želja" ocijenilo najboljima.

- Zahvaljujem se na izvrsnoj ocjeni poezije i sudu koji mi dodjeljuje ovu divnu nagradu - kratko je zahvalila Željka Cvetković, dok je Slavica Sarkotić svoju priču o sudbini iseljeništva, s kojomosvaja drugu nagradu Matice, ovako predstavila: "To je istinita priča iz mog mjesta, a ima ih takvih bezbroj, pa joj to vjerojatno daje posebnu snagu".

matica1.jpg
Prijatelji Matice Hrvatske koji rad ogranak prate posljednje četiri sezone

Sa samim natječajem zadovoljan je i predsjednik ogranka Stjepan Rendulić već najavljujući da s novim  natječajem nastavljaju krajem godine.

- Zadovoljan sam jer smo dobili kvalitetne autore i prema rječima povjerenstva kvalitetna djela što nas gura da nastavimo dalje - kaže Rendulić.

matica2.jpg
Prosudbeno povjerenstvo i Slavica Sarkotić

Prvi ovogodišnji Matičin četvrtak, u nešto svečanijem tonu zbog završetka književnog natječaja, uvod je u još jednu sezonu. Već u veljači o posljednjim gostovanjima i novostima izvjestit će ansambl Zlatne godine, Janko Bučar upoznat će nas s aforizmima, a arhitekt Ivica Leder s obnovom Kapele u Buševcu i Etno kuće u Ščitarjevu.


Komentari
05.02.2011 - urednik
17.2.
05.02.2011 - debilander&bu
Da je Ledar na MČ?
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati