28.01.2011

Crna kronika: Pronađen Tuđman, nova krađa bista

Iz policijskog izvješća za period od 17. siječnja do danas izdvojili smo nekoliko kriminalnih radnji, a od ovoga tjedna krećemo s redovitim tjednim policijskim izvještajima o protuzakonitim aktivnostima u našemu gradu.

S groblja u mjestu Vukovina u vremenu od 12. do 19. siječnja ukradene su dvije brončane biste preminulih sugrađana, od čega jedna poginulog branitelja. Biste su bile teške 20 i 30 kilograma, a šteta se procijenjuje na dvadesetak tisuća kuna.

Policija je uspješno locirana kradljivce koji su početkom godine ukrali bistu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u Pokupskom. Osim Tuđmanove biste pronađena je i bista biskupa Juraja Branjuge. Biste su težine 5 i 10 kilograma, a policija nije željala iznositi detalje o počiniteljima do završetka kriminalističke obrade.

U tobacco shopu u Zvonimirovoj ulici izvršeno je razbojništvo 25.siječnja u vremenu oko 17.30 sati. Nepoznati muškarac prekrio je lice šalom i sunčanim naočalama te od blagajnice uz prijetnju nožem ukrao novac. Opisan je kao mršav, visok oko 190 cm, između 25-35 godina. Ukoliko ste u tome vremenu vidjeli nekoga sumnjivoga u blizini, a smatrate da imate informacije koje bi pomogle u pronalasku počinitelja kontaktirajte policiju.

U noći s 17. na 18. siječanj provaljeno je u kiosk "Mihovil usluga" u Kolarevoj ulici. Nepoznati počinitelj za plijen je uzeo cigarete te novac, a šteta je procijenjena na 30 000 kuna. Istoga dana provaljeno je i u kuću u ulici Kneza Porina gdje je ukraden novac i nakit, a vlasnik kuće je oštećen za 15 000 kuna.

Dječje igraće karte Yu-Gi-Oh bile su plijen, očito posebnom, provalniku koji je 19. siječnja u Zagrebačkoj ulici provalio u trgovinu Simba. Šteta je 3500 kuna.

Završena je i kriminalistička obrada o muškarcu koji je krivotvorenom osobnom iskaznicom pokušao podići kredit od 15 tisuća eura, a više o tome smo izvjestili ovdje.

Policija je zabilježila i tri nasilnička ponašanja u obitelji. Svi slučajevi su zabilježeni u užem gradskom području, a radi se o dva slučaja alkoholiziranih muškaraca koji su se nasilničko ponašali prema supruzi i puncu te majki i bratu. Obojica su osuđena na 16 dana zatvora. Treći slučaj je zabilježen u Centru za socijalnu skrb gdje je muškarac napao suprugu pri dogovoru o posjetama djeci, a muškarac je osuđen na 10 dana zatvora.Komentari
29.01.2011 - gost
dodo, što te ne ubije, to te ojača :D
28.01.2011 - Dodo
ja sem recimo bil četriput izboden, dvaput silovan, triput opljačkan, jednom propucan... sve u samom centru gorice...
28.01.2011 - ...
goricka policija nemoze cuvat mrtve a kak ce onda zive?
28.01.2011 - Endsieg
Da, imaš pravo, Gorica je baš nesiguran grad. Kombinacija Soweta i Comptona :facepalm:
28.01.2011 - Molim
Gorica siguran grad? Da ziher
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.