13.12.2010

Crkva dala zemlju za školu

Polako se završava ciklus potrebnih predradnji kako bi se krenula graditi 15 milijuna kuna vrijedna osnovna škola u velikogoričkom naselju Novo Čiče. U petak je potpisan sporazum između župe Novo Čiče i Grada Velika Gorica kojim Zagrebačka nadbiskupija daruje svoje zemljište na kojemu će investicijom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa izgraditi se nova škola za 560 učenika.

crkvaškolačiče2.jpg

Dokumente kojima župa Novo Čiče daruje zemljište za gradnju škole potpisali su gradonačelnik Dražen Barišić i župnik Siniša Hegedušić kojemu je potvrdu o darovanju donio pomoćnik zagrebačkog nadbiskupa Mijo Gorski.

- Crkva je kroz cijelu svoju povijest bila orijentirana, osim na propovijedanje Evanđelja, i na školstvo, odgoj i obrazovanje, i drago mi je da možemo sudjelovati u ovom dijelu gradnje ovoga školskog centra - rekao je Mijo Gorski, pomoćnik nadbiskupa zagrebačkog.

Sada već daleke 1991. godine izgrađena je posljednja škola u Velikoj Gorici i to ona u naselju Velika Mlaka. 20 godina nakon posljednje izgrađene škole grad dobiva novi kapitalni školski objekt. kojim će se rasteretiti osnovna škola u Vukovini, a pohađat će ju i djeca sjevernog dijela grada i općine Orle.

- Uskoro očekujemo i javni natječaj za izvođenje, a onda samim time će se steći uvjeti za početak gradnje i nadamo se da bi tijekom sljedeće godine objekat mogao biti sagrađen - rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

crkvaškolačiče1.jpg

Škola će zauzet površinu od 2500 četvornih metara i ukupno će imati 8 učionica predmetne nastave, 4 učionice razredne nastave, učionicu za produženi boravak te knjižnicu  i prostore za upravu. Iako je sportska dvorana dokumentacijom projektirana u prvoj fazi neće se izgraditi.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.