17.08.2010

Beus: Nismo još odlučili hoćemo li prisustvovati sjednicama

Postoji li za Gorana Beusa Richembergha (HNS) nakon “šahovske partije” koju je odigrao s Vesnom Škare Ožbolt (DC) način da se okrene situaciju u svoju korist – ili je matiran?


Tražile su se nepreciznosti u zakonu na obje strane, pažljivo se planirao svaki potez, no Vesni Škare Ožbolt vjetar u leđa dao je ministar uprave Davorin Mlakar (HDZ), koji ju je proglasio predsjednicom goričkog Gradskog vijeća. Beus je izgubio bitku i fotelju. Bilo je to za očekivati s obzirom na to da je Škare Ožbolt koalicijski partner HDZ-a, no Beus je ipak razočaran što se Mlakar, kaže, pokazao kao ministar stranke, a ne struke.


Brza Mlakarova odluka


– Nismo još u stranci odlučili hoćemo li prisustvovati sjednicama koje će sazivati Vesna Škare Ožbolt. Imat ćemo sastanak o tome – rekao nam je Beus. Njegova koalicijska partnerica Vesna Fabijančić Križanić (SDP) odlučila je pak da će poštovati Mlakarovu odluku i dolaziti na sjednicu. Prvu je Škare Ožbolt već sazvala za početak rujna.


– Nisam uopće iznenađena Mlakarovom odlukom, no iznenadilo me što ju je donio tako brzo kao da ju je imao unaprijed pripremljenu – kaže V. Fabijančić Križanić.


Pripremaju tužbu


S Beusom priprema tužbu Upravnom sudu protiv Mlakarove odluke koju će poslati tijekom idućeg tjedna. Svjesna je da će sudsko rješenje čekati možda i nekoliko godina.


– Osnovni argument u tužbi bit će to što desna koalicija nije mogla nastaviti sjednicu pod vodstvom Tajane Amšel Zelenike (DC), ona nije bila ovlaštena za to. A to što Škare Ožbolt izriče žaljenje što naši vijećnici nisu bili na toj sjednici licemjerno je. Nitko nas nije zvao! – ističe Fabijančić Križanić. V. Škare Ožbolt je s Pelješca poručila da će Gradsko vijeće s radom nastaviti s Beusom i vijećnicima HNS-a ili bez njih. No, istaknula je i kako je raduje odluka V. Fabijančić Križanić da će dolaziti na sjednice. Čelnica DC-a tvrdi da je Beus prekršio zakon kad je prekinuo sjednicu, a nije tu odluku dao vijećnicima na glasovanje.


izvor: Večernji listKomentari
25.08.2010 - jajo
Beus odnosno "odisej" je sroljo
24.08.2010 - lala
Šta ćeš tipkat o Beusu kad njegov drug Lučić izriče uvrede braniteljima, vijećnicima, gradonačelniku.I još nešto Goričanima bi bilo puno draže da energiju koju vijećnici koriste za dizanje pločica usmjere na građane. pozdrav
23.08.2010 - cool232
treba uvest komentiranje samo za registrirane korisnike ;)
21.08.2010 - franc
kaj bi sat Beus dolazil na sednice kad ni precednik. On bi štel sudelovati jedino ak bu precednik jer inače nema smisla, znači da ga boli ruka za nas građane i selake jer kao večnik nemre srati preveć hadezeju z svojim jebekima. jebek.
20.08.2010 - urednik
Iako je komentiranje na portalu ovdje korisnicima na zabavu i nemam ga namjeru cenzurirat moram reći da opsjednutost spomenutim gospodinom prelazi granice dobrog ukusa. Na portalu se pojavljuju zbilja dobre teme, članci o zanimljivim ljudima, udrugama i drugima pa dajte malo te energije u tipkanje koji puta usmjerite prema njima. Njima će sigurno biti drago!
20.08.2010 - Clayton
jel Beus na kraju odlučio kaj je? Turopoljac, Srbin, Židov, Folksdojčer, Bošnjak?
19.08.2010 - bunjevac
Savijet Beusu: Vrati se tamo gdje si bio 1991. pa ponovno okupljaj srpsku mladež kao što si okupljao dok smo mi branili Hrvatsku državu. Ne želimo takve ljude u Velikoj Gorici
18.08.2010 - marac
Beusa zanima samo saborska fotelja. Goricu koristi da ojača svoj položaj u HNS-u. Zato mu odgovara medijski cirkus, da se što više čuje za njega.
18.08.2010 - 24wee
Beus se bori rukama i nogama, ali protiv vjetrenjača.... demokratski je smjenjen i kaj bi on sad štel? sa svoja 2 hns-ovca biti precednik gradskog veča koje ima 27 članova?!?!?! Pa taj je lud!
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.