03.06.2010

Autobus sletio s ceste

Autobus koji je prevozio 52 učenika i nastavnika Osnovne škole Juraja Habdelića iz Velike Gorice na izlet u Biograd sletio je s ceste jutros oko 8 sati na autocesti A1, oko 200 metara od izlaza u Karlovcu.


Iako je po prvim informacijama 15 djece bilo vidno ozlijeđeno, čak 34 osobe su prevezene u Opću bolnicu Karlovac, među kojima je dvoje odraslih.


autobus.jpg


Ravnatelj dr. Nedjeljko Strikić i šef kirurgije dr. Zvonimir Tutek kazali su da je jedna djevojka zadobila potres mozga, a ostali su lakše ozlijeđeni.


Nitko nije u životnoj opasnosti. Svi će do daljnjega ostati u karlovačkoj bolnici na promatranju.


Ozlijeđene je u karlovačkoj bolnici posjetila i premijerka Jadranka Kosor, a najduže se zadržala u dvije sobe u kojima su smještana po dva dječaka i dvije djevojčice koji su najteže ozlijeđeni.


- Držite se. Sve će biti dobro. Brzo ćete sve ovo zaboraviti - rekla je djeci premijerka Kosor.


Do nesreće je došlo kada je autobus Euroturist exspressa iz Zagreba, približavajući se naplatnim postajama u Karlovcu, iz nepoznatih razloga probio zaštitnu ogradu između dva vozna traka, prešao na suprotnu stranu, probio ogradu i zaustavio se pored autoceste.


Slušao sam muziku i odjednom je autobus počeo krivudati. Više se ničega ne sjećam, osim da sam vidio svoje kolege iz razreda u krvi – bio je u šoku 14-godišnji Slavko.


Kao i ostali učenici iz Velike Gorice, nije mogao vjerovati što im se dogodilo. Čim su čuli za nesreću, u karlovačku bolnicu odmah su stigli i neki roditelji.


- Sve je jutros bilo super. Ujutro u sedam sati ispratili smo ih na more, a onda smo čuli za ovu strašnu nesreću. Kada smo vidjeli kako izgleda autobus, noge su nam se odsjekle. Dobro je prošlo – tješila se Jasna Pajtek koja je nestrpljivo čekala da karlovački liječnici završe pregled njezinog djeteta.


O teškoj nesreći roditelje je prvi obavijestio učenik Antonio Lovrić. Njegova majka Marina kaže da preko telefona i nije sve izgledalo tako strašno. A onda su došli na mjesto nesreće, potom i u bolnicu gdje su ih dočekali prestrašeni i uplakani osnovci.


Čuo se udarac i onda sam vidio da sam u nekom jarku. Moja prijateljica doslovno je preletjela preko sjedala. Izišao sam van i svi su bili krvavi – prisjeća se Antonio koji je ozlijedio zube, usnicu i nos, a dobio je i udarac u glavu.


Gradonačelnik Dražen Barišić posjetio je ozlijeđene učenike, a u Karlovac je stigla i premijerka Jadranka Kosor. Nakon posjete ozlijeđenim učenicima u karlovačkoj Općoj bolnici, premijerka Kosor i gradonačelnici Jelić i Barišić obišli su i učenike i roditelje koji su smješteni u Policijskoj upravi Karlovac.
izvor: vecernjilist.hr/gorica.hr/hrt.hr

Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELLKomentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati