24.07.2010

Aleksa Bjeliš o životu u Gorici

Među brojnim poznatim Velikogoričanima koji su nam ispričali kako im je živjeti u Velikoj Gorici uspjeli smo nakon brojnih pokušaja doznati i kako je u Gorici živjeti rektoru Sveučilišta u Zagrebu Aleksi Bjeliša. Zbog njegovih brojnih obveza to i nije bio baš lak zadatak. Zašto je rektor Sveučilišta odlučio živjeti u Velikoj Gorici?

– Doselio sam se 1991. godine, a osnovni razlog bio je taj što mi je tako bilo najjednostavnij
e i najjeftinije riješiti stambeno pitanje. Poslije smo supruga i ja shvatili da je to bio dobar izbor, da je Velika Gorica ugodno mjesto za život i podizanje naše djece pa smo ostali – kaže prof. Bjeliš.

Na život u Gorici nema puno primjedbi, zadovoljan je kulturnom ponudom, ističe samo da su gradu doista potrebni sportska dvorana i bazen. A je li se Gorica promijenila u posljednjih 20 godina?

– Prije 20 godina bio sam mlađi pa mi je sve bilo lakše – šali se rektor te dodaje da mu je u Gorici bilo lijepo živjeti tada, ali je i sada. Smatra da će stanovanje u Gorici, kao i u ostalim mjestima u blizini Zagreba, u budućnosti postati još popularnije.

– Riječ je o trendu koji je odavno prisutan u velikim svjetskim gradovima, a s vremenom će se sve više događati i u nas. Metropole se prazne, a oni koji si to mogu priuštiti sele se u bližu okolicu metropola – kaže prof. Bjeliš.

izvor: Večernji list


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati