24.11.2009

Aktualni sat Gradskog vijeća


Jučer je održana 4. sjednica Gradskog vijeća koja je započela u 17 sati aktualnim satom, a završila je nešto iza 21 sat kada je više vijećnika napustilo sjednicu te više nije bilo kvoruma. Sjednica će se nastaviti 2. prosinca.


Evo i nekoliko najzanimljivijih pitanja i odgovora sa aktualnog sata.


Aktualni sat otvorio je Damir Šimunić pitanjem da li je uložena žalba na raskid ugovora o gradnji sportske dvorane, te pitanjem kada će biti montirane teleskopske tribine u dvoranu srednjoškolskog centra. Na prvo pitanje odgovor je dao zamjenik Ervin Kolarec koji je potvrdio da je tvrtka Gradnja Osijek d.o.o. uložila žalbu na odluku Općinskog Suda V.Gorice koja je presudila da je ugovor o gradnji sportske dvorane ništavan. Trenutno je u tijeku novi javni natječaj koji završava 17. prosinca, u siječnju će gradonačelnik potpisati ugovor s najboljim ponuđivačem nakon kojeg traje rok gradnje od 200 dana. Teleskopske tribine nisu montirane jer je vlasnik dvorane, Zagrebačka županija, utvrdio da 530 tisuća kuna koje je Grad Velika Gorica osigurao nisu dostatna sredstva za radove te će u novome proračunu Županija osigurati dodatnih 400 tisuća kuna kako bi se krajem školske godine postavile tribine.


Tajana Amšel Zelenika upitala je gradonačelnika hoće li se smanjiti cijene grijanja te što je sa novim nadzornim odborom tvrtke VG Vodoopskrba u vlasništvu Grada kojega je imenovao gradonačelnik, a tu odluku o imenovanju je poništio Visoki trgovački sud. Gradonačelnik je odgovorio da će prema Poslovniku na to pitanje odgovoriti pisanim putem. Na pitanje o smanjenju cijena grijanja odgovorio je da se na tome radi i da će rješenja uskoro prezentirati.


Vesna Marijetić prozvala je gradsku vlast da je dala suglasnost da se izvrše istraživanja na odlagalištu otpada Mraclinska Dubrava koji je time sa 6 ostalih odlagališta u Zagrebačkoj županiji postao kandidat za županijsko odlagalište šljake. Zamjenik gradonačelnika Stjepan Kos rekao je da se time ne potencira da odlagalište bude u Velikoj Gorici. Istraživanja će se provest, a lokaciju smetlišta odrediti će narod - dodao je zamjenik Kos.


Vesna Fabijančić Križanić pitala je gradonačelnika da li je raskinut ugovor o pauk službi u gradu. Gradonačelnik je potvrdio da od srpnja pauka u gradu nema. Razlog raskida ugovora je nepoštovanje istoga, a gradonačelnik kaže da je koncesionar tvrdio da pauk služba radi iako se moglo vidjeti da pauka nema u gradu. Zbog raskida ugovora koncesionar sada traži naknadu od 4,6 milijuna kuna.
Komentari
30.11.2009 - jamesbond007
ovaj s paukom je neki saljivdžija
24.11.2009 - peroždero
Da, lokaciju za opasni otpad će odrediti narod. Samo bojim se da će narod tu odluku donijeti na ulici.
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati