07.03.2011

Akcije povodom Dana žena

U povodu Međunarodnog dana žena, gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić i zamjenici Stjepan Kos i Ervin Kolarec, sutra će na Tržnom centru od 10 sati prigodno dijeliti cvijeće svojim sugrađankama.

Sutrašnji Dan žena čiji počeci sežu u početak 20. stoljeća organizirano će obilježiti i velikogoričke podružnice političkih stranaka.

Hrvatski laburisti će na velikogoričkim ulicama prikupljati priloge za radnice Kamenskog. U humanitarnoj akciji aktivisti će građanima dijeliti broševe u obliku cvijeta koje su ručno izradile radnice, a građani će moći dati svoj prilog. Prikupljena sredstva bit će predana radnicama koje su izrađivale broševe. Akcija počinje 8. ožujka u 9 sati ispred tržnog centra u Velikoj Gorici, a nastavlja se u petak i subotu u dva termina od 9 do 13 i od 15 do 17 sati.

Ženska inicijativa i Podružnica Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata povodom Međunarodnog dana žena već šestu godinu organiziraju uličnu akciju pod nazivom «Ženama pola svijeta, a muškarcima pola kućanstva». Akcija će se održati s početkom u 15:00 sati na Autobusnom kolodvoru (Tržni centar) i Trgu Stjepana Radića. Aktivistice će ženama  dijeliti narančaste lepeze sa sloganom „Bez žena nema demokracije“, a muškim sugrađanima kutijicu sa praškom za pranje rublja kao poziv da preuzmu pola skrbi o zajedničkom kućanstvu i obitelji.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.