27.01.2012

SRC jezero Novo Čiče

Gradska uprava predočila je nacrt kako bi trebalo izgledati jezero Čiče kada se na njemu napravi sportsko rekreativni centar. Dug je put do ostvarenja tog višedesetljetnog sna Velikogoričana o jezeru Čiče kao uređenom gradskom kupalištu i sportsko-rekreacijskom centru na vodi.

Prvi korak je donošenje urbanističkog plana uređenja područja jezera čija izrada je u tijeku. Predstavljen je nacrt prijedloga plana, onako kako ga vide projektanti tvrtke APE.do.o., a u tijeku je prethodna rasprava u kojoj svoje primjedbe mogu dati nadležna ministarstva, uredi državne uprave, gradski odjeli i tvrtke. Potom slijedi javna rasprava te privođenje kraju postupka aktiviranja plana.

No, kakva je zapravo vizija projektanata za najveće gorički jezero koje bi po nacrtu trebalo postati jedan od većih sportsko rekreativnih centara u regiji?

U južnom dijelu jezera smjestila bi se upravna zgrada i parkiralište natkriveno solarnim panelima, vodeni park na 5 ha s bazenima, wellness centrom i vodenim atrakcijama te sportski centar s igralištima. Tu je i prostor za jedriličarski centar, streličarski centar te parkovi i prostor za odmor.

slika1.jpg

U zapadnom dijelu rezerviran je prostor za BMX i skaterski poligon, adrenalinski park, kajakaški i veslački centar, karting staza i ski lift za skijanje na vodi.

slika2.jpg

Sjeverni dio jezera namijenjen je za nešto opuštenije aktivnosti. Tako je predložena namjena prostora za ronilački centar te ribolov.

slika3.jpg

Istočni dio jezera sadržavao bi autokamp i kamp na vodi, hotel s 280 ležaja, te trim centar. Na istočnom dijelu su predviđena tri kupališta ukupne dužine 1400 metara, te popratni ugostiteljski sadržaji. Osim što bi oko jezera bila šetnica s biciklističkom stazom, jezerom bi plovio hidrobus, a do sadržaja oko jezera bi vozio i elektrobus.

slika4.jpg

Plan je tako odredio ugostiteljske, sportske i rekracijske zone, zelene površine i kupališta. Sa raznolikim predviđenim sadržajima bio bi to atraktivan centar ne samo za Velikogoričane nego i cijelu regiju. Do ostvarenja toga sna, ostat će i dalje rupa za eksploataciju šljunka.


Komentari
31.01.2012 - debilander&bu
Jel ti je taj poznanik iz TDSa?
31.01.2012 - števa
kak je bil pri kraju realizacije kad se plan tek sada donosi?
31.01.2012 - debilander&bu 1
Prije desetak godina je bilo sve pri kraju realizacije, no grad je stopirao sve zato jer nisu jednom poznaniku prpustili da ima vlasnistvo nad Cicem, a preporodio bi ga...
29.01.2012 - Martin 2
prijateli moji treba dopelati ekipe političara iz Čakovca i iz Varaždina grada da nam oni naprave od Čiča veliki bazen pa se ne budu morali naši penzioneri iti kupat vu Čakovec u gradski bazen pa bumo mi njim tu skuvali fiša od naših šarana i pozvali ih sim na Čiče i evo elitnog turizma i pune gradske blagajne.
29.01.2012 - debilander&bu 1
Gle,Velkom je bil pri kraju eksploatacije pred 10 let,neznam kulko još ima Hidrel, a oni na kraju BI TREBALI sanerati šudranu.Kulko ja poznam Žužiča... Kaj se dotikavle SRCa i BETa,se drugo ti je tu politika. Si čul za Betonaru i asfaltnu bazu na Lomice? Potpisavali mi peticije ali zabadof... Meša je gotova.
29.01.2012 - jajodokrajo 4
DANAS , NEDJELJA , 29.siječanj 2012. OKUPIMO SE U Novom Čiču u 17.00 sati u mjesnom vatrogasnom domu i nedozvolimo da nam uniste NAš kraj gradnjom Bioelektrane-toplane na šumsku biomasu.......čuvajmo naše šume jer dok šume dišu i mi ćemo disati
29.01.2012 - jajodokrajo 1
@ debilander&bu-fala na linku ,da i ja sam se bas dobro nasmijao na cjelu prezentaciju,ali tek sada svacam zasto jedan od lokalnih vrtlara zeli da mu otkupe zemlju u zoni štuki , da se razumijemo nitko nije protiv cjelog projekta od kojeg bi imali koristi mozda tek nasi potomci ali to su sve nerealne mjere i necisto okruzenje
28.01.2012 - debilander&bu
"jedan od većih sportsko rekreativnih centara u regiji" može biti nedostatak ali i prednost.Ovisno o tome tko zagrize,ako zagrize...
28.01.2012 - centarVG
baš sam se fino nasmijao, hahaha..... ideja je ljiepa, ali kad se uzme u obzir elektrana i pročistač...
28.01.2012 - Arijana 2
Kako god bilo ovaj će plan doći na Gradsko vijeće, a onda ćemo vidjeti koja stranka podržava uređenje Čiča, a koja stopira.
28.01.2012 - realni 1
Ništa od toga, to je zasigurno još jedno od predizbornih obećanja, jer 2013. polako kuca na vrata
28.01.2012 - Arijana 5
Nadam se da shvaćate kako je ovo samo urbanistički plan uređenja, a ne investicijski projekt. Najprije treba taj plan usvojiti, a onda će sve ovisiti o interesu građana, investitora i gradskoj vlasti. U svakom slučaju pohvalno je da je napravljen prvi korak.
28.01.2012 - velika 2
Jako ambiciozno.....al nekak ne vjerujem ni jednu jedinu riječ.
27.01.2012 - debilander&bu
http://dl.dropbox.com/u/34702651/upu-src-cice.pdf?dl Mislim da ste propustili stranicu 4_"Izvod iz PPUG Velike Gorice_Površine za razvoj i uređnje_uz ili izvan naselja" te oznaku "R1" koja označava područje površine slične SRCu (cca. 180 ha) a omeđeno je Novim Čičem i Lazinom Čičkom i zove se "golf igralište".Istina, ono nije predmet ovog plana...Ali su nekad tu, ako se ne varam, smještali Hlapićgrad. Velkom (je) kopa(l) na 45m. Misli da ste zaboravili osim BETa locirati još jednu mondenu građevinu u blizini narodski zvanu "drek-magazin" te njezine emisije.
27.01.2012 - domek 2
Ma kaj se ne bi kupali. Samo neka se uredi plaža bilo bu sve krcato. Cijelo Turopolje pliva u govnima iz septičkih jama, pa nikome ne smeta.
27.01.2012 - nory 2
Kak bi se reklo kretenizam i debilizam jer o tome pricaju vec 30 godina.Mislim da ovo sa spinanjem je dobro rekao "jajodokrajo".Daj radije krenite od Radnika i tamo napravite bazene a onda krenite necime zatrpavat to cice i maknut iskopavanje jer pitaj boga kolka je tam dubina u tom jezeru.
27.01.2012 - cool232
pa nema smisla da... čisto sumnjam da će ekipa nahrlit u hotel pored elektrane jedino kad se Hlapićgrad još izgradi do ovog kompleksa na Čiću će sve to imat smisla :)
27.01.2012 - jajodokrajo 2
pa dobro ko tu koga zeza a 200 metara dalje ljudi ce graditi termoelektranu od 20MWh pa di tu ima smisla....i nema bas jer je ovaj projekt vec desetljcima samo lažni spin kojekakvih marginalaca
27.01.2012 - src 2
hahahhahahahahaahhaahhahhaahhaahhaahhahahaahhahahaahhahahahahahahahahahahaahhaahhahahahahahaahah
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.