16.03.2010

7.sjednica Gradskog vijeća


Sinoć je održana 7. sjednica Gradskog vijeća Grada Velike Gorice na kojoj se raspravljalo o 15 točaka dnevnog reda, koje su sve usvojene. Nakon aktualnog sata, o kojemu ćete moći više pročitati uskoro, krenulo se u rad po dnevnom redu.

Klubovi vijećnika SDP-a,HNS-a, DC-a i HSLS-a zatražili su da se do 31. ožujka Gradskom vijeću dostave rezultati poslovanja u protekloj godini, planovi poslovanja i nabave za tekuću godinu te stanje računa odnosno potraživanja i dugovanja za gradske tvrtke VG Komunalac, VG Čistoća, VG Vodoopskrba, VG Poduzetnički centar i Gradsko stambeno gospodarstvo. Vijećnici HDZ-a pitali su se zašto među ovim tvrtkama nije Televizija Velika Gorica, a predsjednik vijeća poručio je vijećnicima neka predlože temu za slijedeću sjednicu i da će rado raspraviti i o tome.

Gradska organizacija SDP-a izmijenila je više svojih predstavnika u odborima Gradskog vijeća i gradskih ustanova.

Gradsko vijeće prihvatilo je Urbanistički plan uređenja naselja Novo Čiče koje će biti temelje daljnjega razvoja ovoga velikogoričkog naselja u kojemu se uskoro gradi nova osnovna škola, uređuje vrtić i formira športsko-rekreativna zona oko jezera Ježevo. Osim ovog usvojenog plana u izradu se upućuje planovi za naselja Buševec i Mraclin te športsko-rekreacijskog centra jezera Novo Čiče koji bi svijetlo dana trebali ugledati u jesen slijedeće godine.

Izmijenjena je Odluka o držanju i postupanju sa psima i mačkama koja sadrži i odredbu o divljim i egzotičnim životinjama. Na zahtjev udruga za zaštitu i uzgoj malih životinja te zoo trgovinama detaljizirano je koje se to divlje životinje ne smiju držati i prodavati. Istom odredbom omogućeno je, do sada zabranjeno, hranjenje ptica i vjeverica u parkovima.

Grad je na poziv za koncesiju dimnjačarskih usluga zaprimio 28 ponuda. Zanimljivo je reći da su odbijene ponude većih tvrtki, većinom registiranih u Zagrebu, koje nisu dostavile potpunu i pravovaljanu dokumentaciju kako je odlučilo povjerenstvo, ali su ponudile daleko više cijene koncesije od onih prihvaćenih ponuđača redom sve velikogoričkih dimnjačarskih obrtnika.

Gradsko vijeće je prihvatilo potpisivanje dokumenta pod nazivom Sporazum gradonačelnika kojim se izražava spremnost grada na usklađivanje s europskim smjernicama u pogledu povećanja energetske učinkovitosti za 20%, povećanje udjela obnovljivih izvora energije za 20% te smanjenja emisije stakleničkih plinova za 20% i to sve do 2020. godine.

Od ostalih odluka ukinuto je radno mjesto tajnik Gradskog poglavarstva s obzirom da to tijelo više ne postoji. Prihvaćene je analiza stanja sustava zaštite i spašavanja na području Grada i smjernice za daljni razvoj tog sustava.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati