01.09.2010

1,7 mil. kuna za gospodarske zone

Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva mr.sc.Đuro Popijač i gradonačelnik Dražen Barišić potpisali su Ugovor o dodjeli sredstava Velikoj Gorici za opremanje gospodarskih zona.

Velikoj Gorici je, kroz Projekt izgradnje poduzetničkih zona na području Zagrebačke županije, dodjeljeno 800 tisuća kuna za opremanje radne zone Rakitovec i 900 tisuća kuna za gospodarsku zonu Vukovinsko polje.

– I prilikom sadašnjeg  rebalansa proračuna nisu smanjivana sredstva i ostali su svi projekti vezani uz poduzetničke zone i poticanje malog i srednjeg poduzetništva – istaknuo je ministar Popijač uz napomenu kako država svojim programima potiče gospodarski razvoj.

Na potpisivanju ugovora u Zagrebačkoj županiji, gdje je domaćin bio župan Stjepan Kožić, ugovore su potpisali i gradonačelnici Vrbovca i Svetog Ivana Zeline te načelnici općina Jakovlje, Rakovec i Pisarovina.

đuropopijač2010.jpg

- Poticanje izgradnje i dizanja poduzetničkih zona jedan je od najvažnijih koraka i preduvjeta za razvoj svake jedinice lokalne samouprave, jer donosi višestruke koristi, od punjenja naših proračuna do otvaranja novih radnih mjesta - rekao je gradonačelnik Barišić koji se zahvalio na ulaganjima potrebnim za gospodarski uzlet - novim prometnicama, zemljištem za gospodarsku zonu i sredstvima za njeno opremanje.

- Izražavam zahvalu na svim dosadašnjim pomoćima i ulaganjima i izražavam nadu i u buduću suradnju na projektima koji će unapređivati život u našim lokalnim zajednicama - zaključio je gradonačelnik Barišić ističući kako nema razvoja bez sinergije između gradova, županije i Vlade.Komentari
02.09.2010 - cool232
ma sve je to super sa zonom, pohvalno etc... jedino kaj je na privatnom sektoru da otvori pogone i radna mjesta a nekak mi se čini da će to malo teže ić ovih dana.. nije da je baš optimizam ovih , a i nije ni da banke baš su voljne pratit poduzetnike ....
02.09.2010 - mile
sad bi konačno moglo krenuti na bolje kad su došli normalni ljudi na vlast, koji znaju, žele i mogu! Vjerujem da ćemo sada napredovati minimalno 20 godina
02.09.2010 - vito
još da prokleta papirologija ne potraje i možda ovaj grad krene naprijed
02.09.2010 - Mariovg
neke neka trebaju nam gospodarske zone pa da barem neki Goričani rade u svom gradu a ne da kao većina nas putuje svaki dan za Zagreb
01.09.2010 - Vedran
Dobra vijest. Trebaju nam gospodarske zone. Pogledajte Dugopolje.
01.09.2010 - optimist
konačno neka lova i za naš grad kad su vlasti usklađene
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati