23.09.2009

Završio tjedan mobilnosti


Jučerašnjim „Danom bez automobila“ završila je manifestacija Europskog tjedna mobilnosti. Ovom manifestacijom koja se održava u preko 2000 gradova upozorava se na rast onečišćenja zraka i zagađenje bukom koje stvaraju automobili. Ovakvom akcijom potiče se uporaba alternativnih načina prijevoza poput javnog prijevoza ili putovanja biciklom, ali i kod nas nepopularnog „car pooling-a“ odnosno uzimanja suputnika u auto. Tema ovogodišnjeg Tjedna je „Poboljšanje klime u gradovima“.


U našem gradu tjedan mobilnosti su ponajviše osjetili najmlađi kojima se promovirao zdrav način života. Hvalevrijedno je prvo održavanje Dana jednakih mogućnosti osoba s invaliditetom na kojemu su se demonstrirale sportske aktivnosti osoba s invaliditetom i korištenje pasa vodiča.


Završnica tjedna mobilnosti znači i zatvaranje centra grada za automobile što u Gorici znači zatvaranje Školske ulice koju potom okupiraju školarci i bojama joj daju novo ruho. Na Dan bez automobila organizirana je i biciklijada koja nije privukla značajniji broj sudionika s obzirom da se održavala usred radnog dana.Dječja igra zamijenila je automobile u Školskoj ulici


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.