23.11.2010

Zagonetke Uskršnjeg otoka

Večeras u 19 sati u Pučkom otvorenom učilištu održat će se predavanje Atile Barta pod nazivom "Zagonetke Uskršnjeg otoka". Ulaz je slobodan.

Uz spomen Uskršnjeg otoka najprije izranja slika kamenih divova postavljenih uz obalu poput kakvih čuvara. Ko ih je, kako i zašto postavio, može se samo nagađati. No, oni su tek jedna od tajni ovog malog otoka u bespućima Tihog oceana.Povijest Uskršnjeg otoka karakterističan je primjer i za pozitivna, ali i za negativna djelovanja čovjeka. Dio istine o čovjeku i njegovom moćnom djelovanju razotkrivaju nam zapanjujući ostaci, a zagonetku povećavaju oni koji su uništavali i zatirali tragove o njima.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati