04.11.2010

Vivaldi, Bach, Frescobaldi i drugi u Stepincu

Crkvu bl. Alojzija Stepinca večeras će ispuniti note Frescobaldia, Bacha, Vivaldia i drugih znanih kompozitora na koncertu za flautu i orgulje kojega će izvesti Ana Butković i Edmund Andler-Borić.

Toccate Girolama Frescobaldija smatraju se biserom orguljaške glazbe. J.S.Bach je bio sjajan flautist i flauta je bila jedan od njegovih najdražih instrumenata skladateljskog izričaja. Widorova Simfonija br.4 u originalu je imala samo četiri stavka. Tek 1887. godine je narasla na šest stavaka,a zadnja revizija Simfonije je završena 1901. godine.

Gotovo kroz sva glazbena stoljeća jedan od privlačnijih glazbenih oblika upravo je bila pastorala pa tako i u 20. stoljeću suvremenom američkom skladatelju Georgu Ritteru. Rođen u Hamburgu, Felix Mendelssohn jedan je od najvećih skladatelja. Upravo je on obnovio religioznu glazbu i dao joj novi zamah na početku 19. stoljeća.

Za kraj ovog programa vedri,lepršavi,optimistični i svim ljubiteljima klasične glazbe iznimno dragi Antonio Vivaldi. Odabir skladatelja,njihovih djela i izvođača svjedoče da ćete dolaskom na koncert provesti posebnu glazbenu večer.

Koncert počinje u 19 sati i ulaz na njega je slobodan.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati