29.01.2011

Uspješna Noć muzeja

Muzej Turopolja po drugi puta uključio se u nacionalnu akciju Noći muzeja, u kojoj se hrvatski muzeji i umjetničke galerije otvaraju javnosti do kasno u noć, te zabilježio posjetu od oko tisuću Goričana koji su tokom večeri prošli kroz muzej.

- Izuzetno smo zadovoljni pogotovo kad čujemo da su naši sugrađani prvo potegnuli do Zagreba i obišli određeni broj muzeja, na povratku svratili u Muzej Turopolja i procijenili naš program boljim - rekla nam je ravnateljica Margareta Biškupić dodavši da je odaziv znatno veći nego prošle godine.
 
muzej1.jpg
Stariji su uživali u projekcijama etno filmova...

Posjetitelji su mogli razgledati stalni postav muzeja koji sačinjava 350 izložaka iz etnografske, arheološke, kulturno povijesne i likovne zbirke te izložbu kojom se pokazalo 50 godina rada ovoga muzeja. Program je utpopunjen projekcijama etno filmova, pjesmom učenika Umjetničke škole Franje lučića, slam poezijom i zvukovima jazza grupe BeBop.

muzej2.jpg
...a mlađi su se opustili uz zvukove jazza.

Ulaznice za razgled goričkog muzeja su inače po cijeni od 8 kuna, odnosno 5 kuna za studente te besplatna za umirovljenike, pa je za pretpostaviti da su Goričani posjetili svoj Muzej Turopolja radi specifičnosti manifestacije i druženja sa sugrađanima prije nego samog besplatnog ulaza.

Fotografije s Noći muzeja u Velikoj Gorici pogledajte u našoj fotogaleriji.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati