17.03.2011

U nedjelju Turopoljska trka

Pred nama je još jedna Turopoljska trka u organizaciji Maraton kluba Velika Gorica. Trka će se održati ove nedjelje, a sve započinje kod stadiona Radnik već od 8 sati ujutro podizanjem startnih brojeva. Trenutna oblaci organizatoru ne ide na ruku, no nema brige jer prognostočari najavljuju suh i sunčan dan utrke.

Utrke učenika, građana, familija, tvrtki, polumaraton

Učenička trka kreće u 9 sati ujutro s prvašićima osnovnih škola dok bi do 10.20 sati kroz stazu dugu 1000 metara trebali protrčati svi uzrasti osnovnih škola. Startnina odnosno prijava za učenike se ne plaća.

Na 5000 metara utrkivat će se juniori do 19 godina starosti, ista je duljina Trke građana samo za stanovnike s turopoljskog kraja, kao i Utrka tvrtki u kojoj tim čine zaposlenici jedne tvrtke. Utrka familija zbraja rezultate članova obitelji koji trče polumaraton, 5000 metara i učeničku utrku.

A glavna utrka, polumaratonska duljine 21097 metara, koja se trči kroz grad započinje u 10.30 sati, a prve trkače koji će proći kroz ciljnu ravninu očekuje se sat vremena kasnije. Trenutni rekord staze drži Slavko Petrović s vremenom 1:04:51 kod muškarca dok rekord staze kod žena drži Lucija Kimani s vremenom 1:14:23.

- Ako nas posluži lijepo vrijeme ove godine po najavama očekujem rekord, očekujemo preko 1500 natjecatelja. Imamo 8 dječjih kategorija, 18 kategorija polumaratona, 10 kategorija na utrci građana - rekao nam je Mato Bilić, predsjednik goričkog maraton kluba.

Novost ove godine je da staza utrke više ne izlazi iz naselja Velika Gorica prema Velikoj Mlaki, već će se trčati do Zadarske ulice. Prijaviti na utrku možete se i preko on-line prijavnice na stranicama maraton kluba, ali i na sam dan utrke na licu mjesta.

Motiv trke Plavi žabac

Kao motivi utrke do sada su se pojavljivali razni motivi vezani uz Plemenitu opčinu turopoljsku, začetnika utrke prije 19 godina, poput banderijalca, kravate, Lukavec grada i drugih. Bilo je tu i raznih kapela, crkava, Muzej Turopolja i Andautonija, a na plakatima su se našli i turopoljska svinja, govedo tur i konj pasavac. Životinjama se ove godine pridružuje Plava žaba koja obitava u močvarnim šumama Turopoljskog luga, a posebna je jer u proljeće promijeni svoju sivu boju tijela u plavu. Autorica motiva je Adrijana Robić.

predstavljanjeplakata.jpg
Adrijana Robić i ove godine pripremila je najbolji motiv za Truopoljsku trku
Komentari
22.03.2011 - sven
Dali postoji kakva kontrola te dječje utrke? Kako se može dogoditi da djetetu kojem na kraju utrke osoba koja stoji u ciljnoj ravnini kaže da je dijete 35. (što smo čuli mi roditelji),a na konačnim rezultatima utrke djete završi na 95. Halo tu se radi o točno 60 mjesta. "Slučajnosti" radi na "našem" 35 mjestu se pojavljuje dječak koji je upravo iz o.š. J. Habdelić čija je profesorica bila zadužena za unos podataka i stvaranje konačnih rezultata. Mi smo ukazivali na tu pogrešku na više mjesta, ali nikom nije u interesu da se to ispravi. Poučeno iskustvom moje dijete više ne želi sudjelovati u trci jer je to kako on kaže jedna velika prevara.
21.03.2011 - Mama
I ove godine je dječja trka bila loše organizirana. Vrhunac je bio kada je ponestalo majica za klince trećih i četvrtih razreda jer su organizatori pripremili samo 100 majica (tako nam je rečeno na cilju). Zato su svi klinci (učenici 3 i 4 razreda) koji su bili iza broja 100 ostali bez majice. Meni osobno nije bitna majica (dijete ima više nego dovoljno majica), ali njegova tuga je bila ogromna. I zato sljedeći put budite malo obazriviji prema djeci, njima majice puno znače.
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Sport

U subotu, 21. siječnja u 18 sati u Gradskoj sportskoj dvorani.
KK GORICA - KK JOLLY JBS
U subotu, 28. siječnja u Zadru.
OK ZADAR - ŽOK AZENA
U subotu, 4. veljače u Čazmi.
MOK ČAZMA - OK GORICA
U nedjelju, 5. veljače u Gradskoj sportskoj dvorani.
OK VELIKA GORICA - OK NEBO