23.12.2010

TUM oživio Turopolje

Nekolicina turopoljskih roditelja pokrenula je i osnovala udrugu TUM, koja ima za cilj brigu o najmlađim sugrađanima. Tako su u društvenom domu u Turopolju svakoga vikenda organizirane kazališne i kreativne radionice na koje dolazi oko 20-ak djece. Ovih dana posjetio ih je i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i darovao im cijeli set pribora za kreativno izražavanje te obećao daljnje praćenje rada i pomoć u djelovanju.

Roditelji su se udružili, kako kažu, jer dosad u Turopolju nije bilo ništa sličnog, te kako bi mladima i najmlađima ponudili kvalitetne sadržaje uz koje se mogu družiti.

 - Nedjeljom imamo crtaonicu i igraonicu od 16 do 18 sati, a za koju smo upravo od gradonačelnika Velike Gorice dobili bojice i tempere. Subota od 10.30 do podneva rezervirana je za dramsku sekciju, a srijedom od 18 do 22 sata može se igrati stolni tenis. Organiziramo i turnire u beli i šahu - rekao ej Sebastijan Mateša, član udruge.

Dodao je kako se kod njih sastaju djeca od dvije do 12 godina starosti, ali su dobrodošli svi uzrasti, pa tako na partiju šaha dođu i umirovljenici. Radionice su besplatne, dok se dramska sekcija plaća.

Udruga je organizirala i susret 76-ero djece sa Djedom Mrazom, a planiraju otvoriti i informatičku radionicu, kako bi se informatički obrazovala djeca čiji roditelji si ne mogu priuštiti kupnju računala. Također će skupljati i staru odjeću za pomoć obiteljima slabijeg imovinskog statusa. Udruga TUM sastaje se u Društvenom domu u Turopolju, Proleterska bb.

autor: Andrea Kasanić / Večernji list


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati