16.09.2010

Trećaši Kumičića u globalnom projektu

Učenici trećeg razreda Osnovne škole Eugena Kumičića počet će sudjelovati 29. rujna u zdravstvenim postupcima Global Childrens Challengea.

Nakon što im roditelji daju pristanak, mali školarci dobit će pedometre, sprave koje će im brojiti svaki korak, i kada trče i kada se igraju, na utakmicama, u šetnji psa,  odlasku u školu i povratku iz nje. Morat će ih nositi svaki dan. Školarci će tako svaki dan bilježiti korake, a učiteljica će prosječan broj koraka razreda, dakle malog tima, upisati na web stranicu, na kojoj će koraci biti pretvoreni u kilometre.

Tako će se izračunati dokle su stigli u virtualnoj šetnji svijetom. Uz svaku lokaciju na koju razred stigne bit će mnoštvo slika, karata i informacija o životu na tome području, selu ili gradu. Tako školarci uče i zemljopis, povijest te o kulturnim razlikama i okolišu.

Svrha je Global Childrens Challengea poticanje djece u cijelome svijetu ma aktivnost, na stjecanje dobrih navika i shvaćanje značenja svakodnevnog vježbanja.

Brojenje koraka trećaša potrajat će do 17. studenoga. Učenici ne smiju varati, ne smiju tresti pedometar, vezivati spravu za automobil, za psa te predavati pogrešne podatke o broju koraka, npr. o više koraka no što ih je učinjeno.

izvor: Večernji list


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati